Να σταματήσει το ιμπεριαλιστικό έγκλημα σε βάρος του παλαιστινιακού και του λιβανέζικου λαού!

Λάρισα 08/08/06

Ανακοίνωση


Να σταματήσει το ιμπεριαλιστικό έγκλημα σε βάρος του παλαιστινιακού και του λιβανέζικου λαού!
Κανένας Έλληνας στρατιώτης στη Μέση Ανατολή
Να καταψηφίσει η Ελληνική Κυβέρνηση στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, το σχέδιο απόφασης που κατέθεσαν από κοινού ΗΠΑ , Γαλλία και που δικαιώνει τους Ισραηλινούς επιδρομείς


 

Η ΕΛΝΛ καταδικάζει κατηγορηματικά και απερίφραστα, τα εγκλήματα του Ισραήλ σε βάρος των λαών της Παλαιστίνης και του Λιβάνου.
Φωτιά, καταστροφή, δυστυχία και θάνατο ξερνά ολοένα και περισσότερο η «καλοκαιρινή βροχή» η πολεμική μηχανή του τρομοκρατικού καθεστώτος του Ισραήλ. Εκατοντάδες νεκροί -άμαχοι και γυναικόπαιδα - χιλιάδες τραυματίες, τεράστιες καταστροφές βασικών υποδομών, είναι το τίμημα για τους λαούς της Παλαιστίνης και του Λιβάνου, που βρίσκονται τις τελευταίες μέρες αντιμέτωποι με τη σιωνιστική θηριωδία, που με τις ευλογίες των ΗΠΑ, Βρετανίας, Ε.Ε. και ΝΑΤΟ συνιστά πολεμική επιχείρηση με άμεσους αλλά και συνολικότερους στόχους:

 • Την Κατοχή εδαφών του Λιβάνου και το τσάκισμα κάθε αντίστασης στην νέα τάξη που θέλουν να οικοδομήσουν για την μέση Ανατολή.

 • Τη συντριβή του Παλαιστινιακού αγώνα για λευτεριά και ανεξαρτησία και την επιβολή της απόλυτης κυριαρχίας του κράτους του Ισραήλ, σε όλα τα Παλαιστινιακά εδάφη.

 • Τη συντριβή και στο Λίβανο κάθε δύναμης αντίστασης στα σιωνιστικά - ιμπεριαλιστικά σχέδια, την ενίσχυση των αντιδραστικών και αμερικανόδουλων δυνάμεων που θα μετατρέψουν το Λίβανο σε προέκταση του τρομοκρατικού Ισραηλινού κράτους.

 • Την εξασφάλιση «ελεύθερων οδών» για τους αγωγούς πετρελαίου από το ΙΡΑΚ στην Χαϊφα.

Είναι φανερό πως αυτές οι επιδιώξεις αντανακλούν ευρύτερα γεωπολιτικά και οικονομικά σχέδια πέρα από την ενίσχυση του ρόλου και της θέσης του Ισραήλ στην πολύπαθη Μέση Ανατολή και την ευρύτερη περιοχή. Η «εκκαθάριση» αντιστάσεων και λαών, συμπλέει και υποβοηθά τον «μακρύ πόλεμο» της Ουάσιγκτον, δημιουργεί στρατιωτικούς και πολιτικούς όρους για να ξεδιπλωθεί η επίθεση ενάντια στον «άξονα του κακού», ανάβει τη φωτιά των πολεμικών κινδύνων για όλη την περιοχή! Γι’ αυτό ακριβώς οι ΗΠΑ στηρίζουν πολιτικά την τρομοκρατική- Πολεμική Ισραηλινή επιχείρηση, μέχρι του σημείου να μην επιτρέπουν ούτε τη διατύπωση μιας «κριτικής δήλωσης» από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ. Αντίθετα, στηρίζουν ανοιχτά το «δικαίωμα» των σιωνιστών δολοφόνων να μακελεύουν τους λαούς, να αναπτύσσουν όρους εμφυλίων σπαραγμών και συντριπτικών πιέσεων στις χώρες και τις κυβερνήσεις της περιοχής, για να αποσαρθρωθούν οι όροι αντίστασης των λαών, για να ανοίξει για τους ίδιους ο δρόμος που έχει φράξει η ηρωική Ιρακινή αντίσταση, ο άσβεστος αντιαμερικανισμός των εκατομμυρίων των Αράβων και το παγκόσμιο αντιπολεμικό κίνημα.
Ταυτόχρονα είναι φανερός και ο αντιδραστικός, τυχοδιωκτικός ρόλος της Ε.Ε. Είτε ως ΕΕ., είτε ο κάθε ένας χωριστά στηρίζουν το καθεστώς του Ισραήλ και παζαρεύουν – χωρίς κανένα ενδοιασμό για το αίμα και τη δυστυχία των λαών- τα συμφέροντά τους, τη θέση στην οποία θα βρεθούν στην επόμενη κλιμάκωση, στην επόμενη σφαγή.
Οι υποκριτικές κορώνες για την ανάγκη «εκτόνωσης της κρίσης»(!) δε μπορούν να κρύψουν τη γραμμή της στοίχισης και της υποτέλειας στα Αμερικανονατοϊκά αφεντικά, με την οποία κινούνται οι κυβερνήσεις της χώρας μας.

Ούτε αδυναμία υπάρχει στην Διεθνή κοινότητα, ούτε ολιγωρία. Ήταν και συνεχίζει να είναι εκκωφαντική η προκλητική στήριξη που παρέχουν στον πόλεμο που διεξάγει το Ισραήλ κατά των λαών της Παλαιστίνης και του Λιβάνου.
Η αιματηρή δοκιμασία των λαών της Παλαιστίνης και του Λιβάνου, ο αγώνας τους ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τον χωροφύλακα του, το Ισραηλινό καθεστώς, οι ευρύτεροι κίνδυνοι που προδιαγράφονται, πρέπει να σημάνουν συναγερμό αλληλεγγύης, συστράτευσης, μαζικής αντιπολεμικής, αντιιμπεριαλιστικής πάλης σε όλους τους λαούς! Ο λαός μας οι εργαζόμενοι, οι μικρομεσαία αγροτιά και η αγωνιζόμενη νεολαία της χώρας μας, κόντρα στα κηρύγματα των ρεαλιστών της υποταγής στην νέα τάξη πραγμάτων, πρέπει να πρωτοστατήσουν σ’ αυτή την πάλη, γιατί είναι η πάλη που εκφράζει τα δικά μας συμφέροντα, τη δική μας προοπτική.


Απαιτούμε:

 • Να σταματήσει αμέσως το ιμπεριαλιστικό έγκλημα του Ισραήλ κατά των λαών της Παλαιστίνης και του Λιβάνου που συντελείται με τη στήριξη των ΗΠΑ, του NATO και της ΕΕ.

 • Να απελευθερωθούν οι Παλαιστίνιοι, Λιβανέζοι και Σύροι κρατούμενοι από τις φυλακές του Ισραήλ.

 • Να αποκτήσουν οι Παλαιστίνιοι το δικό τους κράτος με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

 • Να αποχωρήσουν τα ισραηλινά στρατεύματα από το Λίβανο.

 • Καμιά συμμετοχή ελληνικών δυνάμεων σε όποια - δήθεν «ειρηνευτική» και στην πραγματικότητα κατασταλτική δύναμη και κατοχική - διεθνή στρατιωτική δύναμη μεταβεί στην περιοχή, από οποιονδήποτε και αν αποφασιστεί.

 • Η Ελληνική κυβέρνηση, σε καμιά περίπτωση να μη στηρίξει και ψηφίσει αυτό το σχέδιο απόφασης που είναι σε βάρος συνολικά των λαών της Μέσης Ανατολής.

 • Δίκαιο σχέδιο απόφασης, υπέρ της ειρήνης και των λαών, είναι μόνο αυτό που απαιτεί να σταματήσουν αμέσως, χωρίς όρους, οι δολοφονικές επιδρομές του Ισραήλ και να αποχωρήσει από όλα τα εδάφη που κατέχει.

 

Η Διοίκηση