Εκτύπωση
Κατηγορία: Τα νέα του κλάδου
Εμφανίσεις: 4463

Μην το κάνειςΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ - ΠΛΗΡΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
7ΩΡΟ - 5ΝΘΗΜΕΡΟ - 35ΩΡΟ
ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ ΔΕ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ
ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ

Συνάδελφοι - Συναδέλφισσες,

Η κατάσταση στους χώρους δουλειάς πάει απΆ το κακό στο χειρότερο. Απολύσεις, εκβιασμοί, απλήρωτες υπερωρίες, καταστρατήγηση συλλογικής σύμβασης. Μας ζητούν να μη διεκδικούμε, να «καθίσουμε ήσυχα» γιατί «θα κινδυνεύσει η δουλειά μας». Ανεχτήκαμε πολλά, τόσα χρόνια, για να… μην μας συμβούν τα χειρότερα. Παίρναμε μισθούς πείνας … για να πάμε καλά…αργότερα.

Μας έλεγαν για την ΟΝΕ και ότι θα ΅ρθουν καλύτερες μέρες. Αλλά ήρθαν τα χειρότερα …και ακόμη δεν φτάσαμε στον πάτο.

apolimenoiΣτόχος τους, αξιοποιώντας και την κρίση, είναι να τα φορτώσουν όλα στους εργαζόμενους. Θέλουν να μειώσουν την τιμή στο εμπόρευμα που λέγεται εργατική δύναμη, θέλουν την εργατική τάξη αδύναμη, συναινετική να παρακαλάει για …ψίχουλα σε μια εποχή που ο πλούτος επαρκεί για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας.

Εμείς λέγαμε και παλιότερα ότι έρχεται θύελλα και δυστυχώς επιβεβαιωνόμαστε. Τίποτα όμως δεν είναι τυχαίο, ούτε …ουρανοκατέβατο. Τονίζαμε ότι οι πολιτικές που εφαρμόζονταν δεκαετίες τώρα απΆ όλες τις κυβερνήσεις που πέρασαν (ΝΔ και ΠΑΣΟΚ) με τις εντολές ή κατευθύνσεις της Ε.Ε., έκαναν τους φτωχούς …φτωχότερους και τους πλούσιους …πλουσιότερους.

 

Σήμερα οι εκθέσεις των διεθνών οργανισμών μιλάνε για μια κρίση βαθιά οξυμμένη και μακροχρόνια και μάλιστα μια κρίση που αγκαλιάζει ΗΠΑ, Ευρωζώνη, σχεδόν όλο τον κόσμο, και όχι κρίση που περνάει μια χώρα. Η κρίση του καπιταλιστικού συστήματος σΆ όλες τις χώρες τσακίζει κόκαλα.

Οι κυβερνήσεις είτε κεντροαριστερές, είτε κεντροδεξιές, έχουν την ίδια συνταγή, αλλά τη σερβίρουν …με διαφορετικό τρόπο. Τα δίνουν όλα στο αναξιοπαθές …μεγάλο κεφάλαιο, στους μεγαλοτραπεζίτες, στις αυτοκινητοβιομηχανίες …σε όποιο φτωχό έχει ανάγκη .

 

Να μη δεχτούμε να φορτωθούμε την κρίση και να πληρώσουμε τα βάρη του καπιταλισμού, αλλά αποφασιστικά να δυναμώσουμε την ταξική πάλη.

Με τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης - με τη σύμφωνη γνώμη της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ, αλλά ουσιαστικά και όλων όσων συμφωνούν με τον ευρωμονόδρομο - προτείνουν και παίρνουν μέτρα όχι μόνο για το σήμερα, αλλά τα μονιμοποιούν για όλο το επόμενο διάστημα. Ότι έκαναν με το Μάαστριχτ, ότι έκαναν μΆ όλες τις κρίσεις, το επιδιώκουν και τώρα. Συναίνεση, υποταγή, ψίχουλα, κατάργηση συμβάσεων, απολύουν ή προσλαμβάνουν όποτε θέλουν, όσο θέλουν, 65ωρο, 3 - 4 μέρες δουλειά τη βδομάδα, stage. Διαμορφώνουν και ψηφίζουν αυτή την πολιτική όπως τελευταία στην Ε.Ε. (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΛΑΟΣ) και στο τέλος…κλαίνε για την «ανασφάλιστη γενιά», τη γενιά των 600 ευρώ.
Photobucket Ιδιαίτερο «ρόλο» παίζει και η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ που ενώ καίγεται ο κόσμος (ο εργαζόμενος) καλεί τον ΣΕΒ σε συζήτηση …για να πρυτανεύσει η λογική για να αναζητηθούν οι ενδεδειγμένες πολιτικές που θα θωρακίσουν τη χώρα από τις συνέπειες της κρίσης. Και η κυβέρνηση με δηλώσεις της Υπουργού Απασχόλησης χαιρετίζει την πρωτοβουλία των «κοινωνικών εταίρων» και τους καλεί να κάτσουν όλοι μαζί στο τραπέζι του διαλόγου…δηλαδή θύτες και θύματα ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ.
Η ΓΣΕΕ είναι μέρος του προβλήματος, κάνει πιο ευκολοχώνευτες στους εργαζόμενους τις απαιτήσεις τους κεφαλαίου για κερδοφορία, βάζει στην ουσία πλάτη στο να περάσουν αντιδραστικά μέτρα.
Είναι πρόσφατα τα περιστατικά με την εργάτρια συνδικαλίστρια Κ. Κούνεβα που δέχτηκε άνανδρη δολοφονική επίθεση από επαγγελματίες δολοφόνους. Τον ίδιο στόχο έχει και η τρομοκρατική απόλυση του νέου εργαζόμενου Ν. Νικολόπουλου από την εργοδοσία των πολυκαταστημάτων “Jumbo”, επειδή είχε έντονη συνδικαλιστική δράση που συνοδεύτηκε από προσπάθεια εξαγοράς του ίδιου, αλλά και απειλές για την οικογένεια του, όταν αρνήθηκε να υπογράψει «οικιοθελή» αποχώρηση.

Αυτοί θέλουν να σε τρομοκρατήσουν, να σε αποτρέψουν από την μαζική, συλλογική και οργανωμένη διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας. Και αυτό γιατί μας φοβούνται!!! Γράψου στο σωματείο και γίνε δραστήριο μέλος. Βγάλε τα συμπεράσματά σου γιατί αν δραστηριοποιηθείς θα καλυτερέψει η κατάσταση. Πείσε και το συνάδελφό σου να γραφτεί στο σωματείο, να δραστηριοποιηθεί.

H οικονομική κρίση για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα δεν ήρθε τώρα. Ζει και βασιλεύει εδώ και χρόνια. Την ψελλίζουν οι μαγαζάτορες στην αγορά με το γνωστό «δεν έχει δουλειά, δεν έχει ο κόσμος λεφτά», «κάθε χρόνο και χειρότερα», κλπ.  Οι εργαζόμενοι και κατά συνέπεια και τα άλλα λαϊκά στρώματα που εξαρτώνται από το εισόδημα των εργαζομένων βιώνουν την σκληρή πραγματικότητα εδώ και χρόνια.
Αντιμετωπίζουν καθημερινά την εργοδοτική τρομοκρατία και αισθάνονται μόνιμα την απειλή της απόλυσης. Οι εργαζόμενοι ζουν και σηκώνουν στην πλάτη τους την κρίση του συστήματος εδώ και χρόνια.
Αυτή η κρίση που έρχεται δεν είναι των εργαζομένων, των λαϊκών στρωμάτων.
Είναι των εργοδοτών, του κεφαλαίου, των εφοπλιστών, των τραπεζιτών, του χρηματιστηριακού κεφαλαίου.

Μην το κάνειςΜόνο που αυτή την φορά οι εργαζόμενοι, οι ελεύθεροι επαγγελματίες και τα λαϊκά στρώματα δεν πρέπει να ξαναγίνουν τα υποζύγια που θα τους φορτώσουν τον λογαριασμό της δικής τους κρίσης.
 Η εργατική τάξη, οι αυτοαπασχολούμενοι και η μικρομεσαία αγροτιά δεν πρέπει να φοβηθούν όπως επιδιώκει το κεφάλαιο. Μπορούν να αντισταθούν, να αντεπιτεθούν.

Η πλουτοκρατία, η ΕΕ και τα κόμματά τους πρέπει να φοβηθούν τη λαϊκή δύναμη και οργή.

Η κρίση αποκαλύπτει τον ταξικό χαρακτήρα του κράτους που λειτουργεί σαν παρακλάδι των επιχειρήσεων και των τραπεζών, σαν μηχανισμός που μέσα από τους θεσμούς του, εξασφαλίζει την διαιώνιση του πλουτισμού της πλουτοκρατίας, καταληστεύοντας τα λαϊκά στρώματα.

Μην περιμένεις άλλο. Μπροστά έχουμε και τη μάχη για τη ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ. Η συμμετοχή σου στο δύσκολο φετινό αγώνα είναι η μόνη εγγύηση για να πάνε καλά τα πράγματα ενόψει και της νέας συνάντησης με τις εργοδοτικές οργανώσεις στις 4/3/2009.
Ελπίδα είναι ο αγώνας που θα έχει προοπτική, θα είναι συνειδητός και οργανωμένος. Γιατί εμείς παράγουμε τον πλούτο, εμείς τον δικαιούμαστε. Λένε ψέματα οι πολιτικές και συνδικαλιστικές δυνάμεις που μας τάζουν ψίχουλα και χειροτερεύουν τη θέση μας. Υπάρχει ο πλούτος. Χρειάζεται όμως αγώνας που θα είναι σε ρήξη με το κεφάλαιο, την Ευρωπαϊκή Ένωση, αγώνας που συγκρούεται με την πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και το συμβιβασμό. Θα περιμένουμε να αλλάξει η κυβέρνηση μήπως καλυτερεύσει η ζωή μας; Το ίδιο έκαναν κάποιοι το 2004 και το 2007, περίμεναν νΆ αλλάξει η κυβέρνηση και τι έγινε; Μια από τα ίδια! Το ίδιο θα συμβεί και τώρα, αφού μπορεί να έχουν μικροδιαφορές όπως στο πως θα τα δώσουν και ποιο τμήμα του κεφαλαίου θα ενισχυθεί περισσότερο αλλά, στα γενικά συμφωνούν.


Συνάδελφοι – σες

Με τον αγώνα μας απαιτούμε να ψηφισθούν μέτρα για την προστασία μας από τις συνέπειες της κρίσης.
Μέτρα για την προστασία του λαϊκού εισοδήματος:

1. Κατάργηση του ΦΠΑ στα βασικά είδη πλατιάς κατανάλωσης, όπως είδη διατροφής, εκπαίδευσης και υγείας. Ταυτόχρονα να προβλέπεται ότι με υπουργική απόφαση μπορεί να καταργηθεί ο ΦΠΑ και σε άλλα είδη λαϊκής κατανάλωσης.
2. Κατάργηση των διοδίων
3. Κατάργηση του ΦΠΑ και του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης
4. Κατάργηση του ΦΠΑ και του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο κίνησης των αγροτών

 

Μέτρα για την προστασία των Ανέργων

1. Υπαλληλική αποζημίωση για όλους τους εργαζόμενους
2. Επίδομα ανεργίας χωρίς προϋποθέσεις και περιορισμούς, σε ποσοστό 80% του βασικού μισθού. Κατώτερος μισθός 1400¤.
3. Το διάστημα της ανεργίας να αναγνωρίζεται χωρίς καμία επιβάρυνση των ανέργων σαν συντάξιμος χρόνος.
4. Καθ΄ όλη την διάρκεια της ανεργίας οι άνεργοι και οι οικογένειες τους να δικαιούνται πλήρη και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

5. Οι απολυμένοι άνεργοι που έχουν συμπληρώσει το 50ο έτος της ηλικίας τους και παραμένουν άνεργοι επί 2 χρόνια και έχουν συμπληρώσει 4050 μέρες ασφάλισης, να δικαιούνται πλήρη κύρια και επικουρική σύνταξη.

 

Μέτρα για τα ασφαλιστικά ταμεία

1.   Να υποχρεωθεί το δημόσιο μέσα σε 3 χρόνια να αποζημιώσει πλήρως τα ασφαλιστικά ταμεία για τις απώλειες που έχουν υποστεί από το 1951 και εδώ.

2.  Κατάργηση κάθε διάταξης που επιτρέπει την τοποθέτηση των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων σε μετοχές ή άλλα χρηματοοικονομικά προϊόντα. Το Ελληνικό Δημόσιο είναι υποχρεωμένο να καταβάλει στα ασφαλιστικά ταμεία πλήρη αποζημίωση για τις ζημιές που έχουν υποστεί από την αγορά μετοχών ή άλλων χρηματοοικονομικών προϊόντων.

3.   Να ορίζεται ότι οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό και στον δημόσιο τομέα, δικαιούνται πλήρη σύνταξη με την συμπλήρωση του 60ου έτους οι άνδρες και 55ου οι γυναίκες, ενώ αυτοί που εργάζονται στα βαρέα και ανθυγιεινά στα 55 και 50 αντίστοιχα. Επίσης με την συμπλήρωση 30 χρόνων ασφάλισης ή με 9000 ένσημα. Το συνταξιοδοτικό δικαίωμα να κατοχυρώνεται με 4050 ένσημα.

4.   Η σύνταξη να είναι στο 80% των τελευταίων πριν την συνταξιοδότηση συνολικών μηνιαίων αποδοχών.

5.   Απαλλαγή των εργαζομένων από τις εισφορές τους για τον κλάδο υγείας – πρόνοιας.  Δωρεάν παροχές από το δημόσιο σύστημα υγείας.

 

Τα μέτρα αυτά μπορούν να καλυφθούν οικονομικά από την αύξηση των συντελεστών φορολογίας των κερδών των επιχειρήσεων, από την επιβολή έμμεσης φορολογίας στα ναυτιλιακά καύσιμα, από την αύξηση του ΦΠΑ στα είδη πλουτισμού και πολυτελείας, από την φορολόγησης της μεγάλης κινητής και ακίνητης περιουσίας.
Για την Ασφάλιση μεγάλο μερίδιο του κόστους να βαρύνει την εργοδοσία και ιδιαίτερα το μεγάλο κεφάλαιο.

 

Η Ένωση Λογιστών μαζί με άλλα ταξικά σωματεία και ομοσπονδίες που αποτελούν το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο,

ΚΑΛΕΙ στην ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ της Γ.Σ.Ε.Ε. την ΠΕΜΠΤΗ 2 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2009.

 

ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ - ΠΛΗΡΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
7ΩΡΟ - 5ΝΘΗΜΕΡΟ - 35ΩΡΟ
ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ

Photobucket