Εκτύπωση
Κατηγορία: Συνδικαλιστικά - Εργατικό κίνημα
Εμφανίσεις: 2155

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΛΟΓΙΣΤΩΝ (Π.Ο.Λ.)

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λογιστών (Π.Ο.Λ.), καταγγέλλει τη νέα συντονισμένη και ταυτόχρονη επίθεση Κυβέρνησης & Εργοδοσίας, ενάντια στις συλλογικές συμβάσεις και τις εργασιακές σχέσεις.

 

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ


Η κυβέρνηση μετά την «απελευθέρωση» και με νόμο του ωραρίου εργασίας με την κατάργηση του σταθερού χρόνου εργασίας, την επιβολή των δωδεκάωρων και της λεγόμενης διευθέτησης εργασίας, έρχεται να καταργήσει την Κυριακή αργία. Η αναφορά του Υπουργού Ανάπτυξης για επτά Κυριακές το χρόνο ανοιχτά τα καταστήματα, είναι αναγνωριστική βολή για να ανοίξει ο δρόμος της κατάργησης της Κυριακής αργίας, σύμφωνα με το πάγιο αίτημα και επιδίωξη των μεγαλοκαταστηματαρχών.
 

 

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ
ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ


Προκλητική εμφανίστηκε η εργοδοτική πλευρά στην πρώτη συνάντησή της με τη ΓΣΕΕ, για τη διαπραγμάτευση της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας του 2006.
Ο εκπρόσωπος της εργοδοσίας απόφυγε να εκθέσει τις απόψεις του για τα εισοδηματικά και τα λοιπά προβλήματα των εργαζομένων. Αντίθετα ξεκίνησε το ξετύλιγμα του κουβαριού, για την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων, με τις τοπικές, κλαδικές και ηλιακές εξαιρέσεις.
Η ταυτόχρονη σύμπλευση και επίθεση κυβέρνησης και εργοδοσίας, δεν ήρθε ούτε τυχαία, ούτε συμπτωματικά. Είναι η συνέχεια της αντεργατικής πολιτικής της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, που επάξια και απαρέγκλιτα συνεχίζει η κυβέρνηση της Ν.Δ. Είναι η φυσική κατάληξη των θεωριών της ανταγωνιστικότητας, που έχουν αποδεχθεί οι συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, οι οποίες με τις συνεχείς υποχωρήσεις και συμβιβασμούς τους, έστρωσαν το δρόμο και ενθάρρυναν την εργοδοσία και την κυβέρνηση, σήμερα να προβάλλουν και να επιδιώκουν την αφαίρεση και των τελευταίων υπολειμμάτων από τις κατακτήσεις των εργαζομένων.
 

ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ


Το Δ.Σ. της Π.Ο.Λ. καλεί τους λογιστές και τις λογίστριες σε αγωνιστική συσπείρωση στις Οργανώσεις - Μέλη της. Μία είναι η απάντηση στα σχέδια κυβέρνησης - εργοδοσίας:

 

Ο ενωμένος ταξικός και ανυποχώρητος αγώνας.
Αυτό το δρόμο θα ακολουθήσει η Π.Ο.Λ.
ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ

 

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                              Ο ΑΝ. ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΑΡΕΛΑΣ                                                                                            ΠΑΥΛΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ