Εκτύπωση
Κατηγορία: Συνδικαλιστικά - Εργατικό κίνημα
Εμφανίσεις: 2183

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΛΟΓΙΣΤΩΝ (Π.Ο.Λ.)
Κάνιγγος 27, τηλ. (210) 38 10 081- 38 02 923, ΦΑΞ 38 01 227, 106 82 - ΑΘΗΝΑ
Web site: www.pol.org.gr  - E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Αθήνα, 13 Ιανουαρίου 2006
 

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Π.Ο.Λ.
ΜΕ ΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ κ. ΜΠΕΖΑ


Στις 12 Ιανουαρίου 2006, πραγματοποιήθηκε συνάντηση αντιπροσωπείας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λογιστών (Π.Ο.Λ.) με τον Υφυπουργό Οικονομίας και Οικονομικών κ. Μπέζα.
 

Η αντιπροσωπεία της Π.Ο.Λ. ανέπτυξε τα προβλήματα που απασχολούν τον κλάδο και την άσκηση του λογιστικού επαγγέλματος. Ειδική αναφορά έκανε στον ν. 2515/97 και στο Π.Δ. 340/98 για τους οποίους εμμένει στην κατάργησή τους.
Ζήτησε την άμεση χορήγηση αδειών
σε όσους λογιστές και λογίστριες τις δικαιούνται με βάση την προϋπηρεσία.
Την κατάργηση των εξετάσεων και με νόμο, χωρίς την επιβολή παρακολούθησης σεμιναρίων, που επαναφέρουν τις εξετάσεις και πιστοποιήσεις από το παράθυρο.
Ειδικά επισήμανε την ανάγκη για τις όποιες αλλαγές και αποφάσεις που αφορούν τη φορολογική νομοθεσία και τις κάθε μορφής υποχρεώσεις των επιχειρήσεων και των φορολογούμενων να εκδίδονται έγκαιρα και να εξασφαλίζεται ο απαραίτητος χρόνος προετοιμασίας και προσαρμογής των λογιστών και των επιχειρήσεων στα κάθε φορά νέα δεδομένα.
Για την ΠΟΛ 1157/2005 που αφορά τις συγκεντρωτικές καταστάσεις πελατών και προμηθευτών, για την οποία η Π.Ο.Λ. έχει εκφράσει την αντίθεσή της, συμφωνήθηκε να γίνει νέα συνάντηση με την κατάθεση προτάσεων από την Π.Ο.Λ.
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών (Π.Ο.Λ.), καλεί τους συναδέλφους και της συναδέλφισσες να κάνουν και τις δικές τους προτάσεις - παρατηρήσεις, προκειμένου να ληφθούν υπόψη για τη σύνταξη του ειδικού υπομνήματος.
 

Η θέση της Π.Ο.Λ. είναι:

1. Να μη γίνει καμία αλλαγή για το διαχειριστικό έτος 2005.
2. Επιμένουμε στο όριο απαλλαγής των 300 ευρώ ανά συναλλαγή.
3. Οι λιανικές πωλήσεις και τα λοιπά γενικά έξοδα και λοιπές συναλλαγές, ήδη υποβάλλονται με άλλες δηλώσεις π.χ. με το Ε3, ισοζύγια κλπ
.