Λάρισα_11 /01 /2006

Δελτίο τύπου


Το Δ.Σ. της Ε.Λ.Ν.Λ. στην συνεδρίαση του την 10/01/2006, συζήτησε ανάμεσα και σε άλλα θέματα, το αντικομουνιστικό μνημόνιο, που προωθείται για ψήφιση στην Ολομέλεια της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης στο διάστημα από 24 έως 27 του Γενάρη.
Ομόφωνα το καταδίκασε και έκδωσε την παρακάτω ανακοίνωση.

Στο εν λόγω κατάπτυστο, αντικομουνιστικό κείμενο γίνεται προσπάθεια ποινικοποίησης της κομμουνιστικής και κάθε προοδευτικής ιδεολογίας, ενώ ταυτόχρονα επιχειρείται διαστρέβλωση της ιστορικής πραγματικότητας. Η προσπάθεια εξομοίωσης του κομμουνισμού με τον φασισμό αποτελεί πρόκληση και ύβρη προς την ιστορική μνήμη. Τρίζουν τα κόκαλα εκατομμυρίων νεκρών που έχασαν την ζωή τους μαχόμενοι τον φασισμό και τον ναζισμό.

Οι εμπνευστές αυτού του προσβλητικά ανιστόρητου κειμένου , δεν κρύβουν τους φόβους κάτω από τους οποίους προτείνουν την ψήφιση του από Ολομέλεια της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης της ΕΕ. Το ότι, στις πρώην σοσιαλιστικές χώρες «ένα μεγάλο μέρος των λαών αυτών νοσταλγεί το παρελθόν, δηλ. τον σοσιαλισμό, δημιουργεί τον κίνδυνο ο κομμουνισμός να κερδίσει την εξουσία στην μια ή στην άλλη χώρα.»

Η νέα αυτή αντικομουνιστική εκστρατεία είναι προϊόν των πιο ακραίων και αδίστακτων πολιτικών του ιμπεριαλισμού και προμηνύει κλιμάκωση της επίθεσης κατά των εργαζομένων. Επιχειρούν να δημιουργήσουν μια παραλυτική ψυχολογία βασιζόμενη στην τρομοκράτηση και στον αποκλεισμό κάθε προοδευτικής, φιλολαϊκής και φιλεργατικής ιδεολογίας.
 

Στοχεύουν στην συνείδηση κυρίως των νέων ανθρώπων προσπαθώντας να δημιουργήσουν συνειδησιακό προηγούμενο, απόρριψης των προοδευτικών αντιλήψεων σαν εγκληματικών. Φοβούνται ότι τα αδιέξοδα των επιθετικών αντιλαϊκών πολιτικών που ακολουθούν παγκόσμια, σαν αναγκαία προϋπόθεση της καπιταλιστικής ολοκλήρωσης, ωριμάζουν στις συνειδήσεις των λαών, την αναγκαιότητα του σοσιαλιστικού μετασχηματισμού της κοινωνίας.
 

Με αφετηρία τις διώξεις των κομμουνιστών αναρριχηθήκαν και κατέλαβαν την εξουσία φασιστικά κόμματα και ιδεολογίες (Χίτλερ, Μουσολίνι, Πινοσέτ, 7χρονη χούντα), ανοίγοντας τον δρόμο για διώξεις σε κάθε προοδευτική ιδεολογία, σε κάθε δημοκρατικά σκεπτόμενο άνθρωπο, σε κάθε πατριώτη. Προετοίμασαν το έδαφος σκληρών, απάνθρωπων, ρατσιστικών, αντιλαϊκών πολιτικών, βάρβαρων πολέμων για την καταλήστευση του μόχθου και του πλούτου των λαών.

Το Δ.Σ. της Ε.Λ.Ν.Λ. καλεί τους εργαζόμενους, τους νέους, κάθε δημοκράτη και πατριώτη να αντισταθούν στις προσπάθειες ποινικοποίησης των λαϊκών αγώνων, ιδεών και σκέψεων.
Να μην φοβηθούν από τέτοιες προσπάθειες. Πρέπει να βγάλουμε τα συμπεράσματα μας.


Ότι όσο το λαϊκό κίνημα βρίσκεται σε υποχώρηση, τόσο θα αναθαρρεύουν οι βρικόλακες του παρελθόντος.


Η μαζική ανάπτυξη λαϊκού Μετώπου με ταυτόχρονη υπεροχή των προοδευτικών ιδεολογιών και στόχων, είναι η εγγύηση για την αποτροπή παρόμοιων προσπαθειών.
Απαιτούμε από την κυβέρνηση και τα πολιτικά κόμματα να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και να καταγγείλουν έμπρακτα το κατάπτυστο μνημόνιο, επιβάλλοντας την απόσυρση του.
 

Το Δ. Σ.