ΕΝΩΣΗ ΛΟΓΙΣΤΩΝ Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ

Η Ένωση Λογιστών Ν Λάρισας καταδικάζει το κλείσιμο της ΕΡΤ και στέκεται στο πλευρό όλων των απολυμένων εργαζομένων της Δημόσιας Ελληνικής Τηλεόρασης, όπως και σε κάθε απολυμένο εργαζόμενο ανά την επικράτεια.

Είναι ξεκάθαρο πλέον πως η τρικομματική κυβέρνηση και η τρόικα έχουν βάλει σαν βασικό στόχο τη διάλυση δεκάδων κοινωφελών φορέων  την απόλυση του προσωπικού και την παράδοση του έργου, των υπηρεσιών και της περιουσίας του Δημοσίου σε μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα, μη διστάζοντας και καταπατώντας θεμελιώδη δικαιώματα των Ελλήνων πολιτών.

Με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, η κυβέρνηση επικαλείται τις συμφωνίες με την τρόικα, για κλείσιμο δημοσίων Οργανισμών και συρρίκνωση του προσωπικού τους, στο όνομα της δημοσιονομικής προσαρμογής. Σύμφωνα με την Πράξη, με τις υπογραφές τριών υπουργών, ένας δημόσιος Οργανισμός θα μπορεί στο εξής να κλείνει, οι εργαζόμενοι να απολύονται και με συνοπτικές διαδικασίες ο αρμόδιος υπουργός να διευθετεί ό,τι έχει σχέση ακόμα και με την περιουσία του Οργανισμού.

Η παραπάνω απόφαση πάρθηκε σε μια περίοδο που σε συνδυασμό με τα νέα δυσβάσταχτα φορολογικά μέτρα, τις νέες μορφές απασχόλησης, τα χαμηλά ημερομίσθια, τις διαλυμένες συλλογικές συμβάσεις, την πλήρη απελευθέρωση των απολύσεων, τη διάλυση της δημόσιας υγείας ασφάλισης και παιδείας, το νέο μισθολόγιο, τις εφεδρείες κλπ, οδηγούν τη χώρα μας και κάθε έναν από εμάς στον αφανισμό. Μόνο στην εξυγίανση και την ανάπτυξη της χώρας μας δεν οδηγούν.

Στο μόνο που συμβάλλουν είναι στην παραπέρα αναδιάρθρωση (δλδ ξεκλήρισμα) της παραγωγικής βάσης της χώρας, στην ευελιξία και κινητικότητα της εργασίας (δλδ στην ανεργία) και στην ελεύθερη κίνηση του κεφαλαίου (δλδ αύξηση και συγκέντρωση πλούτου για τις τράπεζες,  τις offshore εταιρείες, τους χρηματοπιστωτικούς ομίλους, τις ναυτιλιακές εταιρείες και ορισμένων μεγάλων βιομηχανικών μονάδων).

Σε καμία περίπτωση δεν ενδιαφέρει την κυβέρνηση και την τρόικα η ομαλή ανάπτυξη, εξέλιξη και διαβίωση των ανθρώπινων πληθυσμών. Μας θεωρούν τόσο δεδομένους, όσο και αναλώσιμους. Δεδομένους, για την παραπέρα αύξηση των κερδών των παραπάνω κύκλων και αναλώσιμους, γιατί πραγματικά με τις στρατιές ανέργων που ετοιμάζουν, τι άλλο θα μπορούσαμε να είμαστε?

 

Προσπαθούν να σπείρουν θύελλες και διχόνοια ανάμεσα στις μάζες των εργαζομένων όλων των κλάδων, με φτηνά σοφίσματα του τύπου «οι τεμπέληδες, οι προνομιούχοι, οι βολεμένοι, αυτοί που επιζητούν ειδική μεταχείριση εν καιρώ κρίσης κλπ». Να είναι σίγουροι ότι θα θερίσουν ανέμους. Να είναι σίγουροι ότι σύσσωμοι οι εργαζόμενοι, οι νέοι και οι συνταξιούχοι θα απαντήσουν σκληρά στα βάναυσα μέτρα τους.

Καλούμε όλο τον κόσμο της πόλης μας και περισσότερο τους συναδέλφους λογιστές, να σταθούμε ενάντια στα μέτρα που πάρθηκαν αλλά και στα νέα που έρχονται και στοχεύουν στην πλήρη εξαθλίωση των εργαζομένων και των νοικοκυριών του τόπου μας. Πιστεύουμε, ότι με κοινή, συντονισμένη δράση, μπορούμε να ανακόψουμε την κυβερνητική επίθεση, να αναχαιτίσουμε τη λαίλαπα των μέτρων που έπονται, αλλά και να διεκδικήσουμε ό,τι μας ανήκει.

 

 

 

Το Δ.Σ

Της Ένωσης Λογιστών  Ν. Λάρισας