Μπορεί να πέρασαν 48 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, αλλά το μήνυμα για «ΨΩΜΙ ΠΑΙΔΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» παραμένει πιο επίκαιρο από ποτέ.

Ο ηρωικός αγώνας του λαϊκού κινήματος ενάντια στην Χούντα των συνταγματαρχών, συνεχίζει να εμπνέει την συλλογική συνείδηση και να χτίζει το μέλλον του αγώνα για μια πιο δίκαια κοινωνία.

Το Πολυτεχνείο σηματοδοτεί μια κομβική στιγμή η οποία επηρέασε την σύγχρονη ιστορία του τόπου και έδειξε τον δρόμο για το πως μπορεί ο λαός να διεκδικεί το δίκιο του ακόμα και στις πιο σκοτεινούς καιρούς.

Στο σήμερα αποτελεί καθήκον για εμάς η ιστορική υπεράσπιση των ιδανικών του Πολυτεχνείου, καθώς και η δικαίωση αυτού του αγώνα για ελευθερία και κοινωνική δικαιοσύνη.

Ενάντια στην ζοφερή πραγματικότητα που μας ετοιμάζουν, το Πολυτεχνείο αποτελεί ένα φάρο αγωνιστικού φρονήματος και αξιοπρέπειας που δίνει και θα δίνει ώθηση στους λαϊκούς αγώνες.

Τα συνθήματα «ΕΞΩ ΟΙ ΗΠΑ» «ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ» σε μια περίοδο που οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί οξύνονται, αντανακλούν τον διαχρονικό χαρακτήρα των αιτημάτων του Πολυτεχνείου που πρέσβευε την ειρήνη μεταξύ των λαών και το δικαίωμα του κάθε λαού να ορίζει την τύχη του.

Απέναντι σε αυτούς που θέλουν να «σβήσουν» την μνήμη της εξέγερσης, καταλύοντας κάθε έννοια δημοκρατίας, καταπατώντας κάθε εργασιακό δικαίωμα, υποβαθμίζοντας συνεχώς την δημόσια δωρεάν παιδεία, εγκλωβίζοντας τον λαό στην πείνα και την εξαθλίωση, εμείς καλούμε τους εργαζόμενους να εργαζόμενους να απαντήσουν συλλογικά και δυναμικά.

Να στηρίξουν το κάλεσμα της πορείας του Πολυτεχνείου, να ορθώσουν το ανάστημα τους μέσα από τα συνδικάτα και τις συλλογικές διαδικασίες έχοντας πάντα σαν οδηγό τον ανιδιοτελή και αυθεντικό αγώνα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου που έκανε την ανώτερη θυσία για να υπερασπίσει το πιο μεγάλο και το πιο σπουδαίο κτήμα ενός λαού…την ελευθερία.


Καλούμε όλους τους συναδέλφους του κλάδου, στη διαδήλωση στην Κεντρική Πλατείας Λάρισας την Τετάρτη 17 Νοέμβρη στις 18 :30 , παίρνοντας τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα.