ΔΗΛΩΣΗ, ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

της Ένωσης Επαγγελματικών Σωματείων, υπό την επωνυμία
"ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΛΟΓΙΣΤΩΝ"
που εδρεύει στην Αθήνα, οδός Κάνιγγος 27 και που εκπροσωπείται νόμιμα


Προς
Α. Τις παρακάτω εργοδοτικές οργανώσεις:

1. Σύνδεσμο Ελληνικών Βιομηχανιών, Ξενοφώντος 5 - Αθήνα,
2. Σύνδεσμο Ανωνύμων Εταιρειών και ΕΠΕ, Πανεπιστημίου 16, Αθήνα,
3. Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας,
Καποδιστρίου 24 - Αθήνα,
4. Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου, Μητροπόλεως 42 - Αθήνα,
5. Πανελλήνια Ένωση Διπλωματούχων Μηχανικών και Εργοληπτών Δημοσίων Έργων, Ασκληπιού 23 - Αθήνα,
6. Σύνδεσμο Ανωνύμων Τεχνικών Εταιρειών, Φειδίου 14 - 16 - Αθήνα,
7. Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων, Σταδίου 24 - Αθήνα,
8. Ένωση Συγχρόνων Γενικών Κλινικών, Βασ. Σοφίας 102 - Αθήνα,
9. Ένωση Νευροψυχιατρικών Κλινικών Αθηνών - Περιχώρων, Κισάβου 10 - Α. Βριλήσσια,
10. Πανελλήνιο Σύνδεσμο Ιατρικών Διαγνωστικών Κέντρων, Παπαδιαμαντοπούλου 13 - Αθήνα,
11. Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Κλινικών, Βασ. Σοφίας 102 - Αθήνα,
12. Σύνδεσμο Εμπόρων Σούπερ Μάρκετ Ελλάδος, Αδριανού 7 - Ν. Ψυχικό,
13. Σύνδεσμο Εμπόρων Λιανικής Πώλησης Ελλάδος, Αδριανού 7 - Ν. Ψυχικό, όπως κάθε μία εκπροσωπείται κατά τον νόμο.

Β. Το Υπουργείο Απασχόλησης, οδός Πειραιώς 40 - Αθήνα.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

1. Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας, Ψαρών 2, Πλατεία Καραϊσκάκη - Αθήνα, όπως εκπροσωπείται κατά τον νόμο.
Η επαγγελματική μας οργάνωση, όπως είναι γνωστό είναι η πιο αντιπροσωπευτική και η γενικότερης σημασίας οργάνωση των μισθωτών του επαγγέλματός μας.
Λόγω της αλλαγής των οικονομικών και εργασιακών δεδομένων που εστιάζονται:

• Στην πραγματική μείωση της αγοραστικής δύναμης των εργαζομένων το 2005, αλλά και τη σημαντική απώλεια των προηγουμένων ετών, τις οποίες δεν αποκατάστησε η καταγγελλόμενη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.
• Στην σημαντική αύξηση των κερδών, αλλά και την απόδοση των ιδίων κεφαλαίων των επιχειρήσεων. Η κερδοφορία αυτή θα ενισχυθεί ακόμα περισσότερο σε βάρος των εργαζομένων και από τα νέα μέτρα για το χρόνο εργασίας (μείωση κόστους υπερω-ριών, διευθέτηση χρόνου εργασίας κλπ), που νομοθέτησε μέσα στο 2005 η κυβέρνηση.
Πρόσθετη επιβάρυνση για το εισόδημα των μισθωτών θα υπάρξει και από τα φορο-λογικά μέτρα (μη αναπροσαρμογή αφορολόγητου - φορολογικών κλιμακίων και συντε-λεστών φορολόγησης), αύξηση συντελεστών ΦΠΑ και ειδικών φόρων κατανάλωσης. Αντίθετα τα κέρδη των επιχειρήσεων θα ενισχυθούν ακόμα περισσότερο με τη μείωση των συντελεστών φορολόγησης των καθαρών κερδών και τα λοιπά κίνητρα υπέρ των επιχειρήσεων. Η έξαρση της ακρίβειας από την οποία δεν μπορούν να προστατευθούν τα εισοδήματα των εργαζομένων, θα επιδεινώσει ακόμη περισσότερο την αγοραστική τους δύναμη. Οι επιχειρήσεις έχουν τη δυνατότητα μετακύλησης του όποιου πρόσθε-του κόστους στην κατανάλωση, με ταυτόχρονη αύξηση του περιθωρίου κέρδους της.
• Στην προβλεπόμενη αύξηση του Α.Ε.Π. το οποίο δεν θα πρέπει να ενισχύει μόνιμα τα εισοδήματα των επιχειρήσεων και γενικά του κεφαλαίου, αλλά και οι βασικοί συντε-λεστές της παραγωγής του, οι εργαζόμενοι θα πρέπει να έχουν δίκαιο και ουσιαστικό μερίδιο.
• Στην εντατικοποίηση της εργασίας των λογιστών και βοηθών λογιστών, λόγω των συνεχών αλλαγών στη νομοθεσία.

Με την εφαρμογή των νέων τεχνολογιών, έχει αυξηθεί σημαντικά η παραγωγικότητα και η ποιότητα της εργασίας των λογιστών, τα δε οφέλη από αυτή την αύξηση τα καρπούται αποκλειστικά η εργοδοτική πλευρά.
Η ανεργία είναι ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι και χωρίς αυτοί να έχουν καμιά ευθύνη. Η λύση δεν βρίσκεται στο μοίρασμα της ανεργίας μεταξύ των εργαζομένων και στη διαμόρφωση συνθηκών για απασχόληση φτηνού προσωπικού ή στην καθήλωση των μισθών, αλλά στη λήψη ουσιαστικών μέ-τρων προστασίας των ανέργων για όσο διάστημα είναι άνεργος και κυρίως στην εξα-σφάλιση εργασίας για όλους.
Είναι αναγκαία η σύναψη νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας για τους όρους αμοιβής και εργασίας των λογιστών και βοηθών λογιστών ολόκληρης της χώρας.
Για τον λόγο αυτό σύμφωνα με την από 2/12/2005 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Οργάνωσής μας,

 

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ

τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας για το έτος 2005, (Πράξη Κατάθεσης 90/3.8.2005) & την Διαιτητική Απόφαση 52/4.10.2005 του Ο.Μ.Ε.Δ., (Πράξη Κατάθεσης 28/14.10.2005)
 

ΣΑΣ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΟΥΜΕ


Ότι με την πιο πάνω απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Οργάνωσής μας, ορί-σαμε εξουσιοδοτημένους εκπροσώπους μας για τη διαπραγμάτευση και τη σύναψη της νέας συλλογικής σύμβασης τους:
1. Δημήτριο Βαρελά, Πρόεδρο του Δ.Σ. της Π.Ο.Λ.
2. Χάρη Κόκκινο Γενικό Γραμματέα
3. Ιωάννα Σωτήρχου - Κανάκη Α' Αντιπρόεδρο και
4. Θωμά Κακκαβά, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Π.Ο.Λ.

 

ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ


α) Να ορίσετε εκπροσώπους σας για τη διαπραγμάτευση και την κατάρτιση της νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας μέσα σε 10 μέρες από την επίδοση τούτης της πρόσκλησής μας.
β) Να προσέλθετε για διαπραγμάτευση στις 12 Ιανουαρίου 2006, ημέρα Πέμπτη και ώρα 14.00, στα γραφεία της οργάνωσής μας (Κάνιγγος 27, 5ος όροφος) ή στον τόπο και στον χρόνο που θα οριστεί μετά από κοινή συμφωνία.
Αν δεν προσέλθετε στη διαπραγμάτευση θα θεωρήσουμε ότι την αποκρούετε και η οργάνωσή μας θα προσφύγει στα νόμιμα αγωνιστικά ή νομικά μέτρα.
ΣΑΣ ΚΟΙΝΟΠΟΙΟΥΜΕ
το Σχέδιο της συλλογικής σύμβασης που προτείνουμε:
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΛΟΓΙΣΤΩΝ (Π.Ο.Λ.)
Κάνιγγος 27, Τηλ. (210) 38 10 081 - 38 02 923 - ΦΑΞ 38 01 227 - ΑΘΗΝΑ.
Web site: www.pol.org.gr - E-mail:
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

ΣΧΕΔΙΟ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ 2006


¶ρθρο 1
(Μισθωτοί και εργοδότες που υπάγονται στη σύμβαση)


1. Στις διατάξεις αυτής της σύμβασης υπάγονται οι λογιστές και βοηθοί λογιστές που απασχολούνται με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου σε κάθε ιδιωτική επιχείρηση, εκμετάλλευση, ίδρυμα ή σωματείο σ' ολόκληρη τη χώρα, εκτός από τις ρητά αναφερόμενες στο σχέδιό μας αυτό, εξαιρέσεις.
2. Από τη ρύθμιση αυτή εξαιρούνται:

α) Οι Τράπεζες,
β) Οι επιχειρήσεις, εκμεταλλεύσεις και ιδρύματα στα οποία υπάρχει κανονισμός βαθμολογικής και μισθολογικής εξέλιξης που εγκρίθηκε με νόμο ή διάταγμα μέχρι ν' αρχίσει να ισχύει αυτή η σύμβαση,
γ) Οι επιχειρήσεις, εκμεταλλεύσεις και ιδρύματα στα οποία η μισθολογική και βαθμολογική κατάταξη προπολεμικά ρυθμίζονταν από εσωτερικούς κανονισμούς που είχαν εγκριθεί απ' τις Διοικήσεις τους ή είχαν πάρει, μ' οποιονδήποτε τρόπο δημοσιότητα από την ομοιόμορφη εφαρμογή τους, για τις οποίες η με αριθμό 26531/48 απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Εργασίας (ΦΕΚ 115 τ. Β' της 19/7/1948),
δ) Το Δημόσιο, οι Ο.Τ.Α. και τα Ν.Π.Δ.Δ., όταν η σχέση τους με τους μισθωτούς είναι σχέση Δημοσίου Δικαίου.

3. Η εξαίρεση στην εφαρμογή αυτής της σύμβασης δεν ισχύει αν οι ειδικοί κανονισμοί που καθορίζουν τη σχέση εργασίας, επιτρέπουν την εφαρμογή κλαδικών συλλογικών συμβάσεων ή διαιτητικών αποφάσεων. Σε κάθε περίπτωση οι διατάξεις αυτής της σύμβασης, εφαρμόζονται αν εξασφαλίζουν σύνολο αποδοχών ανώτερο απ' αυτό που εξασφαλίζει, συνολικώς, η εφαρμογή των παραπάνω εσω-τερικών κανονισμών.
 

¶ρθρο 2
(Έννοια του όρου "Λογιστής")


1. Λογιστής θεωρείται:

α) Εκείνος που κατευθύνει υπεύθυνα και παρακολουθεί την εφαρμογή του λογιστικού συστήματος στο σύνολό του, σε κάθε ιδιωτική επιχείρηση, εκμετάλλευση, ίδρυμα ή σωματείο, καθώς και οι προϊστάμενοι χωριστών τμημάτων στα οποία εί-ναι τυχόν οργανωμένο το Λογιστήριο, άσχετα αν αυτοί τηρούν ή όχι βιβλία.
β) Εκείνος που τηρεί ή ενημερώνει τα λογιστικά βιβλία που προβλέπει ο Εμπορικός Νόμος και ο Κώδικας Βιβλίων και Στοιχείων ή ελέγχει αυτά τα βιβλία ακόμα και αν τηρούνται σε κινητά φύλλα ή με μηχανογραφικό σύστημα, καθώς και ε-κείνος που συντάσσει ημερολογιακά άρθρα σε σχέδιο ή πρόχειρα. Σαν τέτοια λογιστικά βιβλία θεωρούνται και εκείνα που δείχνουν από μέρα σε μέρα ή στα χρονικά διαστήματα που ο Νόμος ορίζει, τις οικονομικές γενικά πράξεις που αφορούν κάθε επιχείρηση, εκμετάλλευση, ίδρυμα ή σωματείο, έστω και κατά κατηγορίες (Γενικό Ημερολόγιο, Ημερολόγιο Ταμείου, Ημερολόγιο Διαφόρων Πράξεων, Ημερολόγιο Εμπορευμάτων, Ημερολόγιο Αξιών, Συγκεντρωτικό Ημερολόγιο κ.α.), καθώς και εκείνα στα οποία καταχωρούνται τα περιουσιακά στοιχεία και οι ισολογισμοί. Τήρηση ή ενημέρωση των λογιστικών βιβλίων αποτελεί η ανάλυση της οικονομικής πράξης, η λογιστική διατύπωσή της και η καταχώρηση της ανάλογης εγγραφής στο σχετικό ημερολόγιο ή και μια απ' τις παραπάνω ενέργειες, όπου υπάρχει κατανομή της εργασίας.
γ) Λογιστές θεωρούνται και οι κοστολόγοι, οι αναλυτές οικονομικών δεδομένων, οι προγραμματιστές οικονομικής δραστηριότητας, οι ασχολούμενοι με τον έλεγχο, εσωτερικό ή εξωτερικό των λογιστικών εγγραφών και των καταχωρήσεων σύμφωνα με τους κανόνες της ελεγκτικής, καθώς και οι προϊστάμενοι προμηθειών και διαχειρίσεων των Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων (Ν.Π.Ι.Δ.).
Επίσης οι πτυχιούχοι των ανωτάτων οικονομικών σχολών, Οικονομικού Πανεπιστημίου της Αθήνας (πρώην ΑΣΟΕΕ), του Πανεπιστημίου Πειραιά (πρώην ΑΒΣΠ), του Πανεπιστημίου της Μακεδονίας Οικονομικών και Κοινωνικών Επιστημών (πρώην ΑΒΣΘ), της Ανώτατης Σχολής Πολιτικών - Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθήνας (πρώην ΠΟΕ), της Ανώτατης Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών Θεσσαλονίκης (πρώην ΟΠΕ), των Οικονομικών Τμημάτων του Πανεπιστημίου Αθηνών, του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, του Πανεπιστημίου Πατρών, του Πανεπιστημίου Αιγαίου και του Πανεπιστημίου Κρήτης, του Τμήματος Δημόσιας Διοίκησης του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών και γενικά οι πτυχιούχοι Οικονομικών επιστημών, πολιτικής επιστήμης και δημόσιας διοίκησης των Πανεπιστημίων όλης της χώρας και οι πτυχιούχοι ισότιμων οικονομικών σχολών του εξωτερικού, που υπηρέτησαν για ένα (1) χρόνο σαν βοηθοί λογιστές πριν ή μετά την απόκτηση του πτυχίου τους. Επίσης οι απόφοιτοι των λογιστικών σχολών Κ.Α.Τ.Ε.Ε. και του Τμήματος Λογιστικής της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας των Τ.Ε.Ι. που υπηρέτησαν για δύο (2) χρόνια σαν βοηθοί λογιστές πριν ή μετά την απόκτηση του πτυχίου τους, οι κάτοχοι πτυχίου λογιστή της Ειδικής Εξεταστικής Επιτροπής του Ν.Δ. 1097/42 και 2628/53, οι απόφοιτοι μέσων εμπορικών σχολών, οικονομικών Γυμνασίων και Λυκείων, οικονομικού κλάδου των Τεχνικών Λυκείων, οι πτυχιούχοι ιδιωτικών σχολών αναγνωρισμένων από το Κράτος, οι πτυχιούχοι Ι.Ε.Κ. που υπηρέτησαν για πέντε (5) χρόνια σαν βοηθοί λογιστές μετά την αποφοίτησή τους, οι απόφοιτοι Τμημάτων Εμπορίας και Διαφήμισης Διοίκησης Επιχειρήσεων και Τουριστικών Επιχειρήσεων της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας των Τ.Ε.Ι., που υπηρέτησαν για τέσσερα (4) χρόνια σαν βοηθοί λογιστές πριν ή μετά την απόκτηση του πτυχίου τους, καθώς και οι κατά το άρθρο 3 βοηθοί λογιστές, ύστερα από επταετή (7) υπηρεσία βοηθού λογιστή. Στην τελευταία αυτή περίπτωση, οι συνέπειες του χαρακτηρισμού σαν λογιστή επέρχονται από την αναγγελία της συμπλήρωσης της επταετίας από τον ενδιαφερόμενο στον εργοδότη του.

2. Εκείνος που ανέλαβε εργασία λογιστή ή μετά την πρόσληψή του εργάστηκε σαν λογιστής, δεν χάνει την ιδιότητα του λογιστή αν αργότερα ο εργοδότης του τον απασχολήσει σε εργασίες που δεν δίνουν την ιδιότητα του λογιστή.
 

 

¶ρθρο 3
(Έννοια του όρου "Βοηθός Λογιστής")


1. Βοηθοί λογιστές για την εφαρμογή αυτής της σύμβασης, θεωρούνται εκείνοι που απασχολούνται κάτω από τις κατευθύνσεις και οδηγίες του υπεύθυνου λογιστή στην τήρηση και ενημέρωση των λοιπών λογιστικών βιβλίων, εκτός αυτών που αναφέρονται στην παράγραφο 1β του άρθρου 2 καθώς και σε κάθε λογιστική εργασία όπως: σύνταξη καταστάσεων ή άλλων εγγράφων που σχετίζονται με τα λογιστικά βιβλία, άσχετα με το μέσο που χρησιμοποιείται (γράψιμο με το χέρι ή χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή κ.α.) κάτω από τις οδηγίες του υπεύθυνου λογιστή και γενικά εκείνοι που τηρούν ή εκδίδουν διάφορα στοιχεία χρήσιμα στο λογιστήριο (τιμολόγια, φορτωτικές, γραμμάτια εισπράξεων, εντάλματα πληρωμών, καρτέλες αποθήκης, εξωλογιστικές καρτέλες, εξωλογιστικό ημερολόγιο, ημερήσιες καταστάσεις συναλλακτικών πράξεων κ.α.) ή συντάσσουν μισθοδοτικές καταστάσεις είτε απασχολούνται με την ενημέρωση καρτελών, χωρίς να αποκλείεται και η ανάθεση σ' αυτούς, απ' τον εργοδότη τους και άλλων ομότιμων καθηκόντων για συμπλήρωση του νόμιμου ωραρίου. Η ιδιότητα του βοηθού λογιστή, κατά τα παραπάνω, υπάρχει και στην περίπτωση που αυτός εργάζεται σε άλλο τμήμα της επιχείρησης κ.λ.π. (όπως στο τμήμα προσωπικού, τμήμα γραμματείας κ.α.).
2. Εκείνος που ανέλαβε με την πρόσληψή του ή αργότερα, εργασία βοηθού λογιστή, δεν χάνει την ιδιότητα του βοηθού λογιστή αν αργότερα χρησιμοποιηθεί απ' τον εργοδότη του σε άλλα ομότιμα καθήκοντα.

 

 

¶ρθρο 4


Τα κατώτατα όρια βασικών μηνιάτικων μισθών των λογιστών και των δύο φύλων, καθορίζονται όπως παρακάτω (σε ευρώ):

 

ΕΤΗ 1.1.2006
0 - 2 1.400
2 - 4 1.420
4 - 6 1.450
6 - 8 1.480
8 - 10 1.520
10 -12 1.550
12 -14 1.580
14 -16 1.610
16 -18 1.650
18 - 20 1.680
21 1.695
22 1.710
23 1.725
24 1.740
25 1.760
26 1.775
27 1.790
28 1.805
29 1.825
30 1.840
31 1.855
32 1.870
33 1.890
34 1.905
35 1.925


Μετά την συμπλήρωση 35 χρόνων πραγματικής υπηρεσίας, χορηγείται από 1.1.2006 αύξηση 25 ευρώ για κάθε χρόνο και μέχρι τη συμπλήρωση και του 38ου χρόνου υπηρεσίας.

 

 

¶ρθρο 5


Τα κατώτατα όρια βασικών μηνιάτικων μισθών των βοηθών λογιστών και των δύο φύλων, καθορίζονται όπως παρακάτω (σε ευρώ):


ΕΤΗ 1.1.2006
0 - 2 1.300
2 - 4 1.340
4 - 6 1.380
6 - 8 1.400


Βοηθοί λογιστές που έχουν συμπληρώσει συνολική προϋπηρεσία 7 ετών, κατά τις διατάξεις του άρθρου 9 της σύμβασης αυτής, δικαιούνται τις αποδοχές των Λογιστών των αντίστοιχων κλιμακίων.
Λογιστές ή βοηθοί λογιστές που είναι κάτοχοι πτυχίου αναγνωρισμένων από το κράτος Ι.Ε.Κ. Τμήματος Λογιστικής ή ισότιμης αναγνωρισμένης σχολής, εντάσσονται στο αμέσως επόμενο μισθολογικό κλιμάκιο από εκείνο που θα εντασσόταν με βάση τα έτη υπηρεσίας ή προϋπηρεσίας τους. Προκειμένου για τους λογιστές και βοηθούς λογιστές που υπηρετούν ήδη και λαμβάνουν πτυχίο των παραπάνω σχολών, εντάσσονται στο επόμενο μισθολογικό κλιμάκιο από της καταθέσεως του πτυχίου τους στην επιχείρηση.
 

 

¶ρθρο 6
(Ωράριο και κατ' αποκοπή εργασία)


1. Τα κατώτατα όρια μισθών που καθορίζονται στα άρθρα 4 και 5 αυτής της σύμβασης, ισχύουν για 30ωρη βδομαδιάτικη εργασία πέντε ημερών, 6 ώρες ημερησίως, εκτός αν εφαρμόζεται μικρότερη σε χρονική διάρκεια βδομαδιάτικη εργασία, το δε ημερήσιο ωράριο είναι συνεχές.
Σε κάθε περίπτωση το ωράριο και οι μέρες εργασίας των λογιστών και βοηθών λογιστών δεν μπορεί να είναι περισσότερες από εκείνες των άλλων εργαζομένων των διαφόρων κλάδων της οικονομίας στους οποίους απασχολούνται. Για τυχόν απασχόληση των μισθωτών που αναφέρονται στη σύμβαση αυτή, το Σάββατο, εφαρμόζονται οι διατάξεις περί Κυριακής αργίας (ανάπαυσης) και άλλων εξαιρέσιμων ημερών.
2. Σε περίπτωση που δεν υπάρχει πλήρης απασχόληση του λογιστή ή βοηθού λογιστή, τα όρια αμοιβής εργασίας των άρθρων 4 και 5 αντίστοιχα, περιορίζονται σε τόσα τριακοστά όσες οι ώρες της βδομαδιάτικης απασχόλησης αυξημένα κατά έξι τριακοστά (6/30).
3. Το ωράριο για όσους φοιτούν αποδεδειγμένα σε ανώτατες, ανώτερες και μέσες σχολές, περιορίζεται σε πέντε (5) ώρες την ημέρα.
4. Τα κατώτατα όρια αμοιβής της εργασίας που παρέχεται κατ' αποκοπή καθορίζονται για τους λογιστές που εργάζονται μ' αυτό το σύστημα, στα πιο κάτω επίπεδα:

α) Για την τήρηση λογιστικών βιβλίων Α' κατηγορίας του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων (Κ.Β.Σ.), 200 € τον μήνα.
β) Για την τήρηση ή εποπτεία τήρησης λογιστικών βιβλίων Β' κατηγορίας του Κ.Β.Σ., 350 € τον μήνα.
γ) Για την τήρηση ή εποπτεία τήρησης λογιστικών βιβλίων Γ' κατηγορίας του Κ.Β.Σ., 600 € τον μήνα.
δ) Για την σύνταξη απογραφής στα Β' κατηγορίας βιβλία του Κ.Β.Σ. οφείλονται αποδοχές ίσες με την καταβαλλόμενη μηνιαία αποζημίωση.

 

 

¶ρθρο 7

(Επιδόματα και άδειες)


1. Στους υπαγόμενους σ' αυτή τη σύμβαση έγγαμους μισθωτούς, ανεξάρτητα από φύλο και χωρίς καμιά άλλη προϋπόθεση, χορηγείται επίδομα γάμου σε ποσοστό 10%. Το επίδομα αυτό χορηγείται και στους άγαμους γονείς, καθώς και στους χή-ρους - χήρες και διαζευγμένους - ες.
2. Στους εργαζόμενους και εργαζόμενες αυτής της σύμβασης χορηγείται επίδομα τέκνων σε ποσοστό έξι στα εκατό (6%) για το ένα παιδί τους, δώδεκα στα εκατό (12%) για τα δύο παιδιά και είκοσι στα εκατό (20%) για τα τρία παιδιά και για τα πέραν των τριών επτά στα εκατό (7%) για το καθένα. Το επίδομα τέκνων δεν μπορεί να είναι κατώτερο απ' αυτό που καταβάλλει ο ΔΛΟΕΜ (ΟΑΕΔ) για τον αντίστοιχο αριθμό τέκνων. Το επίδομα αυτό δικαιούνται οι άγαμες μητέρες και ε-κείνοι που βρίσκονται σε διάζευξη ή χηρεία, άσχετα από φύλο, καθώς και αυτοί που βρίσκονται σε διάσταση.
Το επίδομα τέκνων καταβάλλεται για τα αγόρια, μέχρι να συμπληρώσουν τον 18ο χρόνο και για τα κορίτσια άσχετα από ηλικία. Ο χρόνος καταβολής του επιδόματος στα αγόρια παρατείνεται και πέραν του 18ου έτους εφόσον βεβαιωμένα είναι άνεργα.
Επίδομα τέκνων καταβάλλεται για τα αγόρια και στη διάρκεια της στρατιωτικής θητείας. Και στις τρεις όμως περιπτώσεις, με την προϋπόθεση ότι αυτά είναι ανύπαντρα και δεν εργάζονται.
Αν τα τέκνα φοιτούν σε μεταλυκειακά κέντρα ή μέσες ιδιωτικές σχολές αναγνωρισμένες από το Κράτος ή εργαστήρια ελεύθερων σπουδών ή ανώτερες ή ανώτατες σχολές, ή κάνουν σπουδές για μεταπτυχιακό ή διδακτορικό τίτλο, η επι-δότηση παρατείνεται μέχρι πέρατος των σπουδών τους. Μία φορά το χρόνο χορηγείται επίδομα διακοπών εκατόν πενήντα ευρώ για κάθε παιδί.
3. Στους πτυχιούχους Πανεπιστημιακής ή άλλης ισότιμης σχολής της χώρας ή του εξωτερικού, καταβάλλεται επιστημονικό επίδομα σε ποσοστό 25%. Στους κατόχους μεταπτυχιακών ή διδακτορικών τίτλων χορηγείται πρόσθετο επίδομα 20%. Επίσης στους απόφοιτους λογιστικών σχολών ΚΑΤΕΕ και του Τμήματος Λογιστικής της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας των Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, καταβάλλεται επιστημονικό επίδομα σε ποσοστό 20%. Μετά από ένα χρόνο υπηρεσίας, το προαναφερόμενο επιστημονικό επίδομα γίνεται 25%. Στους πτυχιούχους των Τμημάτων Εμπορίας και Διαφήμισης, Διοίκησης Επιχειρήσεων και Τουριστικών Επιχειρήσεων, της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας των Τ.Ε.Ι., χορηγείται επιστημονικό επίδομα σε ποσοστό 15%. Τέλος στους απόφοιτους των επαγγελματικών τεχνικών Λυκείων (Τμήματα Λογιστικής), στους κατόχους πτυχίων λογιστή της Ειδικής Εξεταστικής Επιτροπής του Ν.Δ. 1097/42 και 2628/53, στους πτυχιούχους ιδιωτικών σχολών αναγνωρισμένων από το κράτος, καθώς και στους πτυχιούχους Ι.Ε.Κ., καταβάλλεται ειδικό επίδομα σε πο-σοστό 12%.
4. Σε όλους ανεξαίρετα τους λογιστές και βοηθούς λογιστές καταβάλλεται μετά τις εργασίες απογραφής και ισολογισμού και μέσα σ' ένα μήνα, πρόσθετη αμοιβή, ίση με τις καταβαλλόμενες αποδοχές ενός μήνα.
5. Ο υπεύθυνος ολόκληρου του λογιστικού συστήματος της επιχείρησης, δικαιούται προσαύξησης σε ποσοστό 15%, κάθε δε υπεύθυνος χωριστού τμήμα-τος του λογιστηρίου, προσαύξηση σε ποσοστό 10%.
6. Όσοι από τους μισθωτούς που υπάγονται σ' αυτή τη σύμβαση απασχολούνται και με εισπράξεις και πληρωμές χρηματικών ποσών, δικαιούνται επίδομα διαχειριστικών λαθών σε ποσοστό 8%. Το ίδιο ποσοστό δικαιούνται και οι προϊστάμενοι, εφόσον έχουν την ευθύνη τήρησης ή ενημέρωσης του Ταμείου και το υπογράφουν.
7. Στους λογιστές και βοηθούς λογιστές και των δύο φύλων, καταβάλλεται επίδομα πολυετούς εργασίας στον ίδιο εργοδότη, σε ποσοστό 5% για κάθε πεντα-ετία.
8. Η καθημερινή απασχόληση σε λογιστική μηχανή - Η/Υ, δεν μπορεί να ξεπερνά τις πέντε (5) ώρες. Στους χειριστές λογιστικών μηχανών - Η/Υ καταβάλλεται ειδικό επίδομα σε ποσοστό 20%. Το επίδομα χορηγείται άσχετα με τον αριθμό των ωρών και το είδος της εργασίας που απασχολούνται σ' αυτές. Χορηγείται επίσης μία ημέρα άδειας ανά δίμηνο, πέραν της κανονικής, ύστερα από αίτηση του εργαζόμενου. Όλες οι επιχειρήσεις που απασχολούν λογιστή ή βοηθό λογιστή σε λογιστική μηχανή - Η/Υ, εφαρμόζουν τα οριζόμενα από το Π.Δ. 398/94.
9. Πρόσθετες αποδοχές ενός δεκαπενθήμερου, καταβάλλονται στους λογιστές και βοηθούς λογιστές για την εντατική εργασία τους μετά το τέλος της κανονικής χρονιάτικης άδειας. Τις ίδιες πρόσθετες αποδοχές δικαιούνται και όσοι απουσιάζουν για λόγους ασθένειας πέραν των εικοσιπέντε (25) ημερών και στο διάστημα αυτό ο εργοδότης δεν πήρε μέτρα για την ενημέρωση των Λογιστικών Βιβλίων.
10. Στους λογιστές και βοηθούς λογιστές που απασχολούνται σε Νοσοκομεία ή Κλινικές λοιμωδών νόσων, φυματιολογικές, σανατόρια, νευροψυχιατρικές, κέ-ντρα ψυχικής υγιεινής, ψυχολογικά κέντρα, συμβουλευτικούς ψυχολογικούς σταθμούς, αντικαρκινικά νοσοκομεία και ινστιτούτα ή τμήματα αυτών, καταβάλλεται ειδικό νοσοκομειακό επίδομα σε ποσοστό 20%.
11. Στους λογιστές και βοηθούς λογιστές που απασχολούνται σε Νοσοκομεία ή Κλινικές λοιμωδών νόσων, φυματιολογικές, σανατόρια, νευροψυχιατρικές, κέ-ντρα ψυχικής υγιεινής, ψυχολογικά κέντρα, συμβουλευτικούς ψυχολογικούς σταθμούς, αντικαρκινικά νοσοκομεία και ινστιτούτα ή τμήματα αυτών, καταβάλλεται ειδικό επίδομα σε ποσοστό 10%.
12. Στους λογιστές και βοηθούς λογιστές που απασχολούνται σε Νοσοκομεία ή Κλινικές λοιμωδών νόσων, φυματιολογικές, σανατόρια, νευροψυχιατρικές, κέ-ντρα ψυχικής υγιεινής, ψυχολογικά κέντρα, συμβουλευτικούς ψυχολογικούς σταθμούς, αντικαρκινικά νοσοκομεία και ινστιτούτα ή τμήματα αυτών, χορηγείται τροφή, αν χορηγείται τροφή στο λοιπό Διοικητικό προσωπικό. Στην περίπτωση που τα νοσηλευτικά ιδρύματα, νοσοκομεία και κλινικές αδυνατούν να χορηγούν την τροφή αυτούσια, χορηγείται στους απασχολούμενους λογιστές και βοηθούς λογιστές η αποτίμηση της τροφής που καθορίζεται σε 3,5 ευρώ ημερησίως.
13. Το ειδικό επίδομα (παραγωγής), που καταβάλλεται στο προσωπικό των Ψυχολογικών Ιδρυμάτων, καταβάλλεται και στους λογιστές και βοηθούς λογιστές που εργάζονται σ’ αυτά.
14. Όσοι από τους εργαζόμενους της παρούσας, κάνουν χρήση των γνώσεών τους σε οποιαδήποτε ξένη γλώσσα, κατά την εκτέλεση της εργασίας τους, χορηγείται επίδομα σε ποσοστό 5%. Για την δια-πίστωση της επάρκειας γνώσης της ξένης γλώσσας, ο εργοδότης μπορεί να ζητήσει προσκόμιση τίτλου σπουδών επιπέδου PROFICIENCY. Δεν απαιτείται η προσκόμιση τίτλου σπουδών από τους πτυχιούχους σχολών του εξωτερικού, μέσης, ανώτερης ή ανώτατης εκπαίδευσης, συμπεριλαμβανομένης και της μεταπτυχιακής.
15. Επιδόματα ή άλλες παροχές που προβλέπονται από άλλες συλλογικές συμβάσεις ή διαιτητικές αποφάσεις και αφορούν ειδικές συνθήκες περιβάλλοντος εργασίας, καταβάλλονται και στους λογιστές και βοηθούς λογιστές που απασχολούνται κάτω απ' τις ίδιες συνθήκες.
16. Όλα τα επιδόματα και πρόσθετες αμοιβές που προβλέπονται από το άρθρο 7 της σύμβασης αυτής, υπολογίζονται πάνω στους πραγματικά καταβαλλόμε-νους μισθούς και δεν συμψηφίζονται με τυχόν μεγαλύτερες απ' τα κατώτατα όρια αποδοχές, καταβάλλονται δε άσχετα απ' το σύστημα παροχής της εργασίας, με χρονική διάρκεια ή κατ' αποκοπή.
17. Η χρονιάτικη άδεια των λογιστών και βοηθών λογιστών καθορίζεται σε τριάντα πέντε (35) εργάσιμες μέρες τον χρόνο, άσχετα από προϋπηρεσία. Το επίδομα άδειας για τους λογιστές και βοηθούς λογιστές είναι ίσο με τις αποδοχές της χρονιάτικης άδειάς τους. Οι λογιστές και βοηθοί λογιστές δικαιούνται εντός του έτους πρόσληψής τους, αναλογία άδειας και επιδόματος άδειας, ίσης προς την χορηγούμενη κατά την απόλυση άδεια και επίδομα άδειας. Για τους λογιστές και βοηθούς λογιστές, καθορίζονται ως υποχρεωτικές αργίες και οι: 6η Ιανουαρίου (εορτή των Θεοφανείων), η Καθαρά Δευτέρα, η εορτή του Αγίου Πνεύματος, η 28η Οκτωβρίου και η 26η Δεκεμβρίου (2α ημέρα των Χριστουγέννων).
18. Στους λογιστές και βοηθούς λογιστές που φοιτούν ή σπουδάζουν, δίνεται δεκαπενθήμερη άδεια με αποδοχές δύο φορές τον χρόνο στην περίοδο των εξετάσεών τους.
19. Η ένταξη των φοιτητών - σπουδαστών σε επιχειρήσεις για την πρακτική τους άσκηση στη Λογιστική, γίνεται με ευθύνη των Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων. Οι ασκούμενοι δικαιούνται πλήρη ιατροφαρμακευτική και ασφαλιστική κάλυψη από το ΙΚΑ ή τον αντίστοιχο ασφαλιστικό φορέα και οι αμοιβές τους δεν μπορεί να είναι κατώτερες του πρώτου κλιμακίου των Βοηθών Λογιστών της παρούσας Σύμβασης.
20. Στους λογιστές και βοηθούς λογιστές δίνεται σε περίπτωση γάμου άδεια με αποδοχές δώδεκα (12) εργάσιμων ημερών. Η άδεια αυτή δεν συμψηφίζεται με την κανονική χρονιάτικη άδεια.
21. Στις υπαγόμενες σ' αυτή τη σύμβαση λογίστριες και βοηθούς, δίνεται άδεια είκοσι (20) εβδομάδων με πλήρεις αποδοχές, πριν και μετά τον τοκετό συνολικά. Ο χρόνος καθημερινής εργασίας τους μειώνεται κατά δύο ώρες - με τρόπο που εξυπηρετεί τις ίδιες - για φροντίδα του βρέφους, επί δύο χρόνια μετά από τη λήξη της άδειας τοκετού και κατά μία ώρα για τα επόμενα δύο χρόνια. Την άδεια απουσίας για λόγους φροντίδας του παιδιού, μπορεί εναλλακτικά να ζητήσει ο άνδρας εφόσον δεν κάνει χρήση αυτής η εργαζόμενη μητέρα. Σ' αυτή την περίπτωση θα πρέπει ο άνδρας να προσκομίσει στην επιχείρηση που απασχολείται βεβαίωση από τον εργοδότη της συζύγου του ότι η ίδια δεν λαμβάνει την άδεια θηλασμού και φροντίδας παιδιών. Το μειωμένο ωράριο για τη φροντίδα του παιδιού θεωρείται και αμείβεται ως χρόνος εργασίας.
Απαγορεύεται η απόλυση κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης και για ένα χρόνο μετά τον τοκετό. Η εργαζόμενη μητέρα ή ο εργαζόμενος πατέρας, δικαιούνται άδεια ενός χρόνου χωρίς αποδοχές, μετά την άδεια τοκετού. Ο χρόνος αυτός υπολογίζεται σαν συντάξιμος.
Οι εργαζόμενοι γονείς, που έχουν παιδιά μέχρι ηλικίας 18 ετών, τα οποία πηγαίνουν στο νηπιαγωγείο ή παρακολουθούν μαθήματα στοιχειώδους ή μέσης εκπαίδευσης, δικαιούνται να απουσιάζουν, ορισμένες ώρες ή ολόκληρη την ημέρα, από την εργασία τους για να επισκεφθούν το σχολείο των παιδιών τους, με σκοπό την παρακολούθηση της σχολικής επίδοσής τους. Η διάρκεια της άδειας αυτής μπορεί να φτάσει για κάθε ημερολογιακό έτος μέχρι οκτώ εργάσιμες ημέρες και είναι με αποδοχές.
22. Στους εργαζόμενους που καλύπτονται από σχέση εργασίας με μερική απασχόληση παρέχονται:

- Δυνατότητες συμμετοχής στις δραστηριότητες της επαγγελματικής κατάρτισης που εφαρμόζει η επιχείρηση κάτω από συνθήκες ανάλογες με εκείνες που αφορούν τους εργαζόμενους πλήρους απασχόλησης και αορίστου χρόνου.
- Οι ίδιες κοινωνικές υπηρεσίες που υπάρχουν στη διάθεση των άλλων εργαζομένων στην επιχείρηση.
- Ίση (αναλογική) μεταχείριση με τους εργαζόμενους με πλήρη απασχόληση και σύμβαση αορίστου χρόνου, ως προς την ετήσια άδεια, τις αποζημιώσεις, τα επιδόματα, τα προγράμματα πρόσθετης κοινωνικής ασφάλισης.

23. Στους λογιστές και βοηθούς λογιστές, σε περίπτωση ασθένειας ή αναρρωτικής άδειας, καταβάλλεται από τον εργοδότη το σύνολο των αποδοχών τους επί ένα τρίμηνο, το μισό των αποδοχών τους κατά τον 4ο και 5ο μήνα και το 1/3 των αποδοχών τους κατά τον 6 ο και 7 ο μήνα.
24. Ο Πρόεδρος, ο Αντιπρόεδρος, ο Γενικός Γραμματέας και ο Ταμίας της Π.Ο.Λ., μπορούν ν' απουσιάζουν από την εργασία τους κ.λ.π., μέχρι 15 μέρες τον μήνα και τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. της Π.Ο.Λ. μέχρι 9 μέρες τον μήνα για συνδικαλιστική δράση. Επίσης οι Πρόεδροι, Αντιπρόεδροι και Γενικοί Γραμματείς των Συλλόγων μελών της Π.Ο.Λ., έχουν δικαίωμα απουσίας για συνδικαλιστική δράση μέχρι 5 μέρες τον μήνα.
25. Σε όλους τους εργαζόμενους στο Λογιστήριο, λογιστές και βοηθούς λογιστές, που αποχωρούν από την εργασία τους λόγω συνταξιοδότησης, το ποσοστό της αποζημίωσης είναι ίσο με το 50% της αποζημίωσης του ν. 2112/20. Στην περίπτωση που οι εργαζόμενοι λογιστές και βοηθοί λογιστές έχουν συμπληρώσει δεκαπέντε (15) έτη υπηρεσίας στον ίδιο εργοδότη, δικαιούνται το 60% της αποζημίωσης του ν. 2112/20.

 

 

¶ρθρο 8
(Προϋπηρεσία)


Προϋπηρεσία των λογιστών θεωρείται ο χρόνος άσκησης του επαγγέλματος (λογιστή και βοηθού λογιστή υπολογιζόμενου αθροιστικά) σε οποιονδήποτε εργοδότη, φυσικό ή νομικό πρόσωπο ή σε δικό του λογιστικό γραφείο. Για τους λογιστές και βοηθούς λογιστές συνυπολογίζεται κάθε προϋπηρεσία που πραγματοποιήθηκε σε συναφή και ομότιμα καθήκοντα, καθώς και η στρατιωτική θητεία.
Προϋπηρεσία που συνυπολογίστηκε για καθορισμό του μισθού βοηθού λογιστή, θα προσμετράται και για τον υπολογισμό του μισθού του λογιστή, αν ο βοηθός λογιστής αποκτήσει την ιδιότητα του λογιστή.
Η προϋπηρεσία των νεοπροσλαμβανόμενων μισθωτών αποδεικνύεται με υπεύθυνη δήλωσή τους που κατατίθεται με την πρόσληψή τους στον εργοδότη. Μέσα σε τρεις μήνες απ' την πρόσληψή του, ο μισθωτός πρέπει να καταθέσει στον εργοδότη πιστοποιητικά προϋπηρεσίας των εργοδοτών στους οποίους προηγούμενα εργάστηκε ή του αρμόδιου Οικονομικού Εφόρου. Αν με τα πιστοποιητικά αυτά αποδειχτεί προϋπηρεσία μεγαλύτερη από εκείνη της υπεύθυνης δήλωσης ή υποβληθούν πιστοποιητικά προϋπηρεσίας, χωρίς να έχει κατατεθεί η παραπάνω δήλωση κατά την πρόσληψη, το δικαίωμα για την είσπραξη, με βάση αυτή την προϋπηρεσία, ανώτερου μισθού, γεννιέται από την κατάθεση αυτών των πιστοποιητικών. Η προϋπηρεσία μισθωτών που ήδη εργάζονται, αποδείχνεται, αν δεν έχουν υποβάλει σχετικά πιστοποιητικά, επίσης με υπεύθυνες δηλώσεις που συνοδεύονται, μέσα σε τρεις μήνες από την δημοσίευση αυτής της σύμβασης. Σ' αυτή την περίπτωση, η τυχόν μεγαλύτερη προϋπηρεσία που αποδείχνεται με τα πιστοποιητικά, υπολογίζεται από την ημερομηνία που θα ισχύσει η συλλογική σύμβαση ή διαιτητική απόφαση.
Τα πιστοποιητικά προϋπηρεσίας, εφόσον λυθεί η εργασιακή σχέση, επιστρέφονται απ' τον εργοδότη στον μισθωτό.

 

 

 

¶ρθρο 9
(Ειδικές ρυθμίσεις)


Δεν επιτρέπεται η απασχόληση στα λογιστήρια ατόμων που δεν ασκούν ως επάγγελμα την λογιστική π.χ. Δημόσιοι Υπάλληλοι, Υπάλληλοι Τραπεζών, Ν.Π.Δ.Δ. κ.λ.π.
Οι λογιστές και βοηθοί λογιστές που υπάγονται στην παρούσα σύμβαση, έχουν την ευθύνη για την καταχώρηση των στοιχείων και παραστατικών σύμφωνα με τις παραδεδεγμένες αρχές της λογιστικής. Η ευθύνη για την ακρίβεια των στοιχείων και παραστατικών ανήκει στους επιτηδευματίες.

 

 

 

¶ρθρο 10
(Επιμόρφωση Λογιστών και Βοηθών Λογιστών)


Λόγω των τακτικών αλλαγών στη Φορολογική και Εργατική Νομοθεσία, αλλά και της συνεχούς εξέλιξης της τεχνολογίας, επιβάλλεται η συνεχής επιμόρφωση των απασχολουμένων στα λογιστήρια. Τα δύο μέρη θα επιδιώξουν από κοινού την εξασφάλιση προς την Π.Ο.Λ. κονδυλίων για την επιμόρφωση των εργαζόμενων στα λογιστήρια. Κοινή επιτροπή θα συντάξει και θα υποβάλλει σχετικό αίτημα στο Υπουργείο Εργασίας.
 

 

 

¶ρθρο 11
(Τελικές διατάξεις)


1. Τυχόν καταβαλλόμενες αποδοχές ανώτερες απ' αυτές που καθορίζει αυτή η σύμβαση, αυξάνονται ανάλογα με τα ποσοστά αύξησης που καθορίζονται με τις κλίμακες των άρθρων 4 & 5 αυτής της σύμβασης.
2. Αν συμφωνήθηκε μισθός ανώτερος εκείνου που προβλέπει η σχετική Σ.Σ.Ε. ή Δ.Α., η διαφορά διατηρείται αναλογικά με την δοθείσα αύξηση της σύμβασης και δεν συμψηφίζεται προς τα κατώτατα όρια μισθών που καθορίζονται στα άρθρα 4 και 5 αυτής της σύμβασης.
3. Όπου η υπάρχουσα νομοθεσία παραπέμπει σε συλλογικές ρυθμίσεις άλλων μισθωτών, η παραπομπή αυτή θεωρείται ότι αφορά και τη σύμβαση αυτή για τους λογιστές και βοηθούς λογιστές.

Τα παραπάνω αιτήματα που περιλαμβάνει το σχέδιο Σ.Σ.Ε., είναι τα ελάχιστα και προβάλλονται ύστερα από μελέτη και ακριβή εκτίμηση των οικονομικών συνθηκών των εργοδοτικών επιχειρήσεων, της κατάστασης του μισθολογίου των μελών μας, της τιμαριθμικής εξέλιξης και της γενικής οικονομικής και κοινωνικής κατάστασης της χώρας, όπως τα παραπάνω διαμορφώθηκαν στον χρόνο που μεσολάβησε απ' την προηγούμενη διένεξη μέχρι σήμερα.
Σε περίπτωση που υπάρξει άρνηση των παραπάνω ελάχιστων και δίκαιων αιτημάτων μας, δηλώνουμε ότι θα επιδιώξουμε την ικανοποίησή τους με κάθε νό-μιμο μέσο.

Αρμόδιος δικαστικός επιμελητής να επιδώσει νόμιμα αυτή τη δήλωση στις ορ-γανώσεις κλπ. προς τις οποίες απευθύνεται και προς τις οποίες κοινοποιείται και στο Υπουργείο Εργασίας, προς γνώση και για τις νόμιμες συνέπειες και για την αντιγραφή στις εκθέσεις επίδοσης που θα συντάξει.

 

 

Αθήνα 2 Δεκεμβρίου 2005


Ο
Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου
ως εξουσιοδοτημένος εκπρόσωπος
της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λογιστών