Λάρισα…16/12/2005

Προς τα ΜΜΕ
Κοιν. Π.Ο.Λ.

 

Δελτίο τύπου


Η Διοίκηση της ΕΛΝΛ πλαισιωμένη από συναδέλφους Λογιστές και Οικονομολόγους, μέλη του ΟΕΕ και μη, συναντήθηκε την Πέμπτη 15/12/2005, με την Διοίκηση του Περιφερειακού τμήματος Θεσσαλίας του ΟΕΕ., για να καταθέσει τις απόψεις και τις ανησυχίες συναδέλφων για τις προθέσεις της Κ.Δ. του Ο.Ε.Ε.
Η Διοίκηση του Περιφερειακού τμήματος Θεσσαλίας του ΟΕΕ, δεσμεύθηκε μπροστά στους συναδέλφους Λογιστές και Λογιστές οικονομολόγους:

 

1. Να μην επιτρέψει την διεξαγωγή εξετάσεων ή οποιαδήποτε άλλη μορφή πιστοποίησης για την προαγωγή από τάξη σε τάξη.
2. Να δοθούν οι άδειες σε όσους συναδέλφους έχουν συμπληρώσει την προϋπηρεσία και έχουν τις προϋποθέσεις, για ανώτερη τάξη.
3. Να μην ανανεώνεται η άδεια, φορτώνοντας τους Λογιστές με επιπλέον χαράτσια.
4. Να διοργανώνονται πάντα δωρεάν σεμινάρια από το ΟΕΕ.

Το Δ.Σ. της Ε.Λ.Ν.Λ. εκφράζει την ικανοποίηση του για αυτή την σύγκλιση απόψεων έστω και σε αυτά τα επιμέρους θέματα.
Η εξέλιξη αυτή είναι αποτέλεσμα του πολύχρονου αγώνα που έκανε ο κλάδος, με επικεφαλής την Π.Ο.Λ. Είναι αποτέλεσμα των μεγάλων προβλημάτων που δημιούργησε η προσπάθεια εφαρμογής αυτού του νόμου, που απορρίφθηκε στην συνείδηση των συναδέλφων.

Απευθύνουμε μήνυμα από την Λάρισα, προς όλους τους συναδέλφους Λογιστές και την Κ.Δ. του Ο.Ε.Ε.

• Ότι δεν θα περάσουν οι αντιδραστικές ρυθμίσεις που υπάρχουν και αυτές που σκέφτεται να προτείνει η Κ.Δ. του Ο.Ε.Ε.
• Κάθε τέτοια προσπάθεια θα βρει μπροστά της το Μέτωπο των Οικονομολόγων Λογιστών, των Λογιστών των ΤΕΙ, των ΙΕΚ και άλλων σχολών.
Ότι Αρμόδιοι για τα του επαγγέλματος, είναι αυτοί που ασκούν το επάγγελμα.


Τέλος Η Ε.Λ.Ν.Λ. καλεί τους συναδέλφους:

1. Να μην ανανεώνουν τις άδειες
2. Να ενισχύσουν τα σωματεία της Π.Ο.Λ.
3. Να απορρίψουν όλες τις αντιλαϊκές πολιτικές που ασκούνται στον κλάδο μας.
4. Να απορρίψουν όλες τις λογικές της διάσπασης του κλάδου και τις Λογικές της αντίθεσης και της αντιπαλότητας, με άλλους κλάδους και επαγγέλματα.
5. Να οικοδομήσουν ενότητα στον κλάδο με βάση το επάγγελμα και όχι τα διαφορετικά πτυχία, έτσι όπως ήθελε να το περάσει ο νόμος 2515/97. Αντίπαλος μας δεν είναι ο συνάδελφος διαφορετικού πτυχίου, αλλά η πολιτική των κυβερνήσεων, που καταστρατηγεί βασικά δικαιώματα των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων, μέρος των οποίων είναι και οι Λογιστές και οι Οικονομολόγοι.
6. Να υπερασπίσουμε την αξία των πτυχίων μας και να απαιτήσουμε, ένα αναβαθμισμένο σύστημα παιδείας που θα παρέχει σύγχρονη και ολοκληρωμένη μόρφωση και όχι απλά κάποιες ειδικευμένες γνώσεις.
7. Όχι στην δια βίου κατάρτιση. Ναι στην συνεχή δωρεάν επιμόρφωση, που είναι υποχρέωση του Κράτους, αλλά και των επιχειρήσεων να την παρέχουν δωρεάν στους εργαζόμενους.