ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

apergia2-4-09 gsee

Συναδέλφισες - οι

Σας ενημερώνουμε ότι την τρίτη 2/2/2010 και ώρα 19:30 θα πραγματοποιηθεί η γενική μας συνέλευση, όπως προβλέπεται από το καταστατικό του συλλόγου.

Η φετινή μας συνέλευση πραγματοποιείται σε περίοδο που εξαγγέλλονται οδυνηρά  μέτρα για την πλειοψηφία του Ελληνικού λαού. Στην ουσία δεν αλλάζει τίποτα, συνεχίζεται η ίδια αντεργατική, αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζεται εδώ και 20 χρόνια. Μια πολιτική δημιουργός της σημερινής κρίσης. Τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει αυτή η πολιτική γίνονται το άλλοθι για την συνέχιση της.

Εμείς πολλές φορές, με ανακοινώσεις μας, προσπαθήσαμε να ενημερώσουμε τους συναδέλφους και τον λαό της πόλης μας για τον μακρόχρονο σχεδιασμό αλλαγών σε βάρος των λαϊκών εισοδημάτων, δημοκρατικών ελευθεριών και δικαιωμάτων, εργασιακών και ασφαλιστικών σχέσεων και επισημάναμε ότι αυτά είναι προαποφασισμένα εδώ και χρόνια και καμία σχέση δεν έχουν με την κρίση. Η κρίση είναι προϊόν αυτών των αλλαγών. Οι συνεχόμενες εξαγγελίες κινδυνολογιών, πως βουλιάζουμε, πως πτωχεύουμε, πως δεν υπάρχει σάλιο, στόχο έχουν 

την δημιουργία ψυχολογίας και κλίματος αποδοχής των αλλαγών που έχουν προγραμματιστεί εδώ και χρόνια.

Το Δ.Σ. της Ε.Λ.Ν.Λ. με απόφαση του, κήρυξε 24ώρη απεργία στις 10/2/2010 για να εκφράσει την αντίθεση του συλλόγου στις συγκεκριμένες εξαγγελίες της κυβέρνησης και να διεκδικήσει ικανοποιητική ΣΣΕ για το 2010.

Υπό αυτές τις συνθήκες η Γενική συνέλευση μας αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα καθώς καλείται να εκτιμήσει και να απαντήσει στην τρέχουσα κατάσταση.

Τα θέματα που θα απασχολήσουν την Γενική συνέλευση είναι:

 1. Απολογισμός δράσης του ΔΣ

 2. Σχέδιο διαπραγμάτευση ΣΣΕ της Π.Ο.Λ. για το 2010.

 3. Εφαρμογή ΣΣΕ. Προβλήματα με την ΣΣΕ, με τις αμοιβές, την ασφάλιση, την απλήρωτη εργασία.

 4. Επάγγελμα. Προβλήματα με την εξάσκηση του επαγγέλματος του λογιστή, τα χαράτσια που καλούνται να πληρώσουν, την υποβάθμιση των πτυχίων τους, τον αποκλεισμό των νέων από διαγωνισμούς του δημοσίου.

 5. Φορολογικό.

 6. Λειτουργία και περαιτέρω στελέχωση των επιτροπών νέων και φορολογικών - λογιστικών θεμάτων.

 7. Πρωτοβουλίες για κοινή δράση με άλλα σωματεία και φορείς.

 8. Προβολές ταινιών από την επιτροπή νέων.

 9. Σεμινάρια

 10. Χορός

 11. Προτάσεις θεμάτων για συζήτηση

 12. Απόφαση

Καλούνται όλοι οι συνάδελφοι να συμβάλουν με την ενεργή παρουσία τους, στον προβληματισμό και την εκτίμηση της κατάστασης και στον εμπλουτισμό των αποφάσεων.

 

 

Το Δ.Σ.