ΕΝΩΣΗ ΛΟΓΙΣΤΩΝ Ν.ΛΑΡΙΣΑΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΝΕΩΝ ΛΟΓΙΣΤΩΝ

Δελτιο τυπου

Η Επιτροπη Νεων Λογιστων και το ΔΣ της Ενωσης ανακοινωνει πως επειτα και από της εκλησης των συναδελφων οι προβολες ταινιων μεταφερονται από το Σαββατο την Πεμπτη. Οι ωρες προβολες θα είναι 7:30 κάθε Πεμπτη στην αιθουσα συνεδριαεων του Εργατικου Κεντρου Λαρισας. Αυτή την Πεμπτη σε εξαιρεση η προβολη θα γινει στης 6:30 λογω προγραμματισμενων εκδηλωσεων στο χωρο. Τις επομενες μερες θα ανακοινωθει και το μηνιαιο προγραμμα προβολων .


 

Την Πεμπτη 04/03 και ωρα 6:30 θα προβληθει η τουρκικης παραγωγης πολιτικη κωμωδια «Η Διεθνής»  των Σιρί Σιρεγιά Εντέρ και Μουχαρέμ Γκιλμέζ. Οι Τούρκοι σκηνοθέτες Σιρί Σιρεγιά Εντέρ και Μουχαρέμ Γκιλμέζ στην πρώτη τους απόπειρα να φιλμάρουν μουσικά τη χειραγώγηση της δικτατορίας και την εναντίωση του απλού κόσμου, φτιάχνουν μια ταινία αληθινή, που αφορά εκείνους που έζησαν την καταπίεση και την επιβολή των στρατιωτικών νόμων και εκείνους που δε θέλουν ποτέ να τη ζήσουν.

1982. Νοτιοανατολική Ανατολία. Στην κωμόπολη Αντιγιαμάν οι πλανόδιοι μουσικοί χάνουν τη δουλειά τους εξαιτίας της απαγόρευσης της κυκλοφορίας και καταλήγουν στη φυλακή. Ο στρατιωτικός διοικητής της περιοχής τούς ελευθερώνει και τους αναθέτει να φτιάξουν μια «ορχήστρα σύγχρονης μουσικής». Και οι αυτοδίδακτοι μουσικοί γίνονται σιγά-σιγά μέλη στρατιωτικής ορχήστρας συμμετέχοντας με εμβατήρια στον επετειακό εορτασμό του πραξικοπήματος στις 12 Σεπτεμβρίου.


Ο νεαρός κομμουνιστής Χαϊντάρ μαθαίνει στην κόρη του μαέστρου της ορχήστρας και βιολιστή, τη Διεθνή. Η Γκιλεντάν την ηχογραφεί και ο πατέρας της ενθουσιασμένος προτείνει στα υπόλοιπα μέλη της ορχήστρας το συγκεκριμένο κ ομμάτι για την ημέρα της επετείου. Με τη συγκατάθεση του στρατιωτικού διοικητή, η Διεθνής γίνεται, εν αγνοία του, το «εμβατήριο» του πραξικοπήματος. Οι στρατηγοί, σοκαρισμένοι, διατάζουν την άμεση σύλληψη των ενόχων και ο ανυποψίαστος μαέστρος Αμπουζέρ πεθαίνει στη φυλακή.