Λάρισα 01/03/2010

Ανακοίνωση

Απόρροια της πολιτικής στήριξης της πλουτοκρατίας το συγκεκριμένο περιστατικό στη "Βιοκεραλ"

 

Το συγκεκριμένο περιστατικό που είδε το φως της δημοσιότητας είναι αποτέλεσμα της πολιτικής του "Παπακωνσταντίνου - Σουφλιά - Αλογοσκούφη κ.α., δώστα  όλα στους πλουτοκράτες", για να διατηρηθούν και να αυξηθούν τα κέρδη τους. Το συγκεκριμένο πακέτο είναι μέρος των μέτρων που υλοποιήθηκαν και των μέτρων που εξαγγέλλονται ενάντια στα μισθολογικά, εργασιακά, ασφαλιστικά και εισοδηματικά (φορολογικό) δικαιώματα των λαϊκών στρωμάτων. Είναι στην ίδια κατεύθυνση στήριξης της κερδοφορίας των πλουτοκρατών, μιας και δοθήκαν άδειες καύσης επικίνδυνων υλικών σε όλη σχεδόν την Ελλάδα. (Τσιμέντα, Κεραμοποιία, κ.α.)

HTML clipboard

 

Συνάδελφοι - σες, Λαέ της Λάρισας.

Μαζί με την υποβάθμιση της οικονομικής σας δυνατότητας και των δικαιωμάτων σας, εξελίσσεται παράλληλα και ή υποβάθμιση της ποιότητας ζωής σας, μέσω της επιβάρυνσης του περιβάλλοντος.

Αυτοί που δίνουν άδειες για την καύση επικίνδυνων υλικών στην παραγωγή των επιχειρήσεων, θα σου επιβάλουν "πράσινους φόρους" για την δήθεν σωτηρία του. Θα δώσουν κίνητρα στους πλουτοκράτες να δημιουργήσουν επιχειρήσεις διαχείρισης των αποβλήτων που θα τα πωλούν σαν καύσιμα σε άλλες επιχειρήσεις.

Θα δώσουν κίνητρα και φοροαπαλλαγές στους πλουτοκράτες που έχουν επιχειρήσεις για δήθεν ανάπτυξη περιβαντολλογικών  πολιτικών, ενώ ταυτόχρονα θα τους αδειοδοτούν για να ρυπαίνουν νόμιμα το περιβάλλον.  Και αυτό ακόμα το εκμεταλλεύονται σε χρηματιστήρια ρύπων πουλώντας και αγοράζοντας δικαιώματα ρύπανσης (συνθήκη Τόκιο).

 

Συνάδελφοι - σες, Λαέ της Λάρισας.

Το περιβάλλον και η υγεία των εργαζομένων της επιχείρησης, και του λαού της πόλης μας, δεν προστατεύεται με πρόστιμα, εξεταστικές επιτροπές και επιδοτήσεις για δήθεν φιλοπεριβαντολλογική πολιτική την στιγμή που επιτρέπεις την καύση επικίνδυνων υλικών, την ρύπανση των υδάτων, την μόλυνση του περιβάλλοντος. Προστατεύεται με απαγορεύσεις, φορολόγηση, ενίσχυση του εργατικού ελέγχου,  τσάκισμα της εργοδοτικής τρομοκρατίας, παραδειγματική και αυστηρή τιμωρία των ενόχων.

 

 Συνάδελφοι - σες, Λαέ της Λάρισας.

Η υποβάθμιση του βιοτικού σου επιπέδου, μέσα από την νόμιμη επικίνδυνη ρύπανση του περιβάλλοντος, είναι μέρος των μέτρων που υλοποιήθηκαν και των μέτρων που εξαγγέλλονται για την ζωή σου.

Πάρε την υπόθεση στα χέρια σου.

 

Απαιτούμε

Να δοθούν στην δημοσιότητα οι μετρήσεις της ατμοσφαιρικής ρύπανσης από τον σταθμό μέτρησης, αν λειτουργεί.

Αν δεν λειτουργεί να μας πουν γιατί.

Να απαγορευτεί η καύση των επικίνδυνων υλικών.

Να περάσουν όλοι οι εργαζόμενοι της συγκεκριμένης επιχείρησης και όλων των άλλων επιχειρήσεων που καίνε τέτοια υλικά (7 Αδέλφια - Τσιμέντα) από κλινικές εξετάσεις και μελέτες και να τους παρακολουθούν γιατροί σε σύντομα τακτά χρονικά διαστήματα, με έξοδα της επιχείρησης.