ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ & ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΥΠΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ.

 

Την ώρα που τα ΜΜΕ προσπαθούν να μας ακινητοποιήσουν, με την παραφιλολογία για την ικανότητα του Παπαδήμου και τις διεθνής του σχέσεις, την ώρα που προσπαθούν να μας τρομοκρατήσουν με τις εφεδρείες στο δημόσιο τομέα, την ίδια ώρα στην πραγματική οικονομία, εκεί που παράγεται ο πλούτος για να συντηρηθούν και να πλουτίζουν όλοι αυτοί οι ικανοί "κηφήνες", γίνεται του μνημονίου.

Σε μια σειρά από επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα, ξεδιπλώνεται η επίθεση της πλουτοκρατίας με οργανωμένο σχέδιο και στόχο να καταργηθούν στην πράξη οι ΣΣΕ και να περάσει το καθεστώς γαλέρας. Επιδιώκουν την μείωση μισθών και ωραρίου εργασίας.

 

Και όταν αυτό δεν γίνεται αποδεκτό, τότε προχωράνε αδίστακτα σε απολύσεις χωρίς να δίνουν λόγο σε κανένα.

Λογαριάζουν όμως χωρίς την εργατική τάξη.

Οι απολύσεις στην "Ελληνική Χαλυβουργία και σε μια σειρά άλλες επιχειρήσεις επειδή οι εργαζόμενοι αρνήθηκαν να συναινέσουν στις μειώσεις μισθών δεν θα περάσουν.

Εκφράζουμε έμπρακτα την συμπαράσταση μας στους απεργούς συναδέλφους της Ελληνικής Χαλυβουργίας προσφέροντας συμβολικά το ποσό των 200 ευρώ.

Κατανοώντας το ενιαίο της επίθεσης της πλουτοκρατίας και των κομμάτων της, στα δικαιώματα των εργαζομένων, η εργατική τάξη θα πρέπει να απαντήσει ενιαία. Γι αυτό απαιτούμε από το ΠΑΜΕ, το ΕΚΛ, την ΠΟΛ να οργανώσουν αγωνιστικές κινητοποιήσεις στήριξης των απεργών.

Καλούμε τέλος την ΓΣΣΕ, να κηρύξει απεργιακές κινητοποιήσεις στήριξης των απεργών.

Χαιρετίζουμε την Περήφανη στάση των εργαζομένων της Χαλυβουργίας και τους φωνάζουμε οτι οι λογιστές του νομού Λάρισας είναι στο πλευρό σας.