ΟΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΠΕΜΠΤΗ 08/03/2012 ΣΤΙΣ 7:00 ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΡΙΣΑΣ.

 

Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες,

Όσα οι εργαζόμενοι με αγώνες και θυσίες κατέκτησαν σε έναν αιώνα, ισοπεδώθηκαν μέσα σε λίγους μήνες από το μαύρο μέτωπο Κυβέρνησης - ΕΕ - ΔΝΤ - Κεφαλαίου. Οι νέοι φόροι, τα χαράτσια, οι μειώσεις μισθών και συντάξεων, οι εφεδρείες, οι απολύσεις, το τσεκούρι στις παροχές υγείας, η εμπορευματοποίηση της Παιδείας, δε γίνονται για να σωθεί η χώρα. Στόχος τους είναι να εξασφαλίσουν φθηνότερους εργάτες και νέα πεδία κερδοφορίας για τα μονοπωλια.

Με τις τελευταίες νομοθετικές ρυθμίσεις επιβάλλουν σε κάθε τόπο δουλειάς, σε κάθε εργαζόμενο συνθήκες μεσαίωνα:
1. Κατάργηση της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Η μείωση όλων των μισθών είναι 22% και για τους νέους μέχρι 25 ετών κατά 32%. Ο κατώτερος μισθός πέφτει στα 586 ευρώ μεικτά, από 751 ευρώ και στους νέους στα 511 ευρώ μεικτά.

2. Καταργούνται οι ισχύουσες συλλογικές συμβάσεις και η κυβέρνηση ορίζει το περιεχόμενο των νέων κλαδικών συμβάσεων. Οι όροι των συμβάσεων που έχουν λήξει ή καταγγελθεί, παύουν να ισχύουν μέσα σε ένα τρίμηνο από την ψήφιση του νόμου.

3. Ενίσχυση ακόμα περισσότερο της αντεργατικής επιθετικότητας. Η δυνατότητα θεωρητικά προσφυγής των συνδικάτων στη Διαιτησία (ΟΜΕΔ) δεν έχει καμία αξία αφού: α) η προσφυγή μπορεί να γίνει μόνο μετά από σύμφωνη γνώμη των εργοδοτών, β) η προσφυγή περιορίζεται αποκλειστικά στον καθορισμό του βασικού μισθού και όχι σε όλους τους όρους της Σύμβασης ή στη διατήρηση όρων από προηγούμενες συμβάσεις γ) για όσες προσφυγές δεν έχουν βγει αποφάσεις και εκκρεμούν τίθενται στο αρχείο.

Με δεδομένη την δραματική μείωση στα κατώτατα μεροκάματα και μισθούς, είναι ορατός ο κίνδυνος της κατάργησης της Συλλογικής μας Σύμβασης. Αυτό θα γίνει αν και μετά τις τελευταίες εξελίξεις μείνουμε απαθείς και μοιραίοι μπροστά στο σφαγείο που έχουν στήσει.
Δεν πρέπει να τους φοβηθούμε. Σε πολύ δυσκολότερες εποχές οι εργαζόμενοι σήκωσαν το ανάστημά τους και με μαζικούς και ταξικά προσανατολισμένους αγώνες μπήκαν εμπόδιο  στα σχέδια των εκμεταλλευτών . Οι εργαζόμενοι σε κάθε τόπο δουλειάς και κλάδο κυριολεκτικά να εξεγερθούμε και να αποκρούσουμε τη σφαγή των μισθών που μαζί προωθούν συγκυβέρνηση, ΣΕΒ, τρόικα.

Πανεργατικό μέτωπο αντεπίθεσης, να αποκρούσουμε τον πόλεμο που έχουν εξαπολύσει.

Οι τελευταίες κινητοποιήσεις, η 48ωρη απεργία, τα μεγάλα συλλαλητήρια δείχνουν τον δρόμο. Ενισχύουμε το σωματείο μας που συμμετέχει στο ΠΑΜΕ, που μαζί με άλλα σωματεία δίνουν οργανωμένο, συνειδητό, ταξικό αγώνα. Να μην επιτρέψουμε την υλοποίηση  των μέτρων.