ΑΠΟΦΑΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Η Ε.Λ.Ν.Λ. με ομόφωνη απόφαση της καταγγέλλει και καταδικάζει την εκδικητική και παράνομη απόλυση του πρωτοπόρου αγωνιστή εργαζόμενου Κ.Τ. από την εταιρία «KPMG» μέλος της Ένωσης Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής (ΕΛΕΠΑ), με την δικαιολογία ότι «δεν υπάρχει δουλειά» και αυτό λίγες μέρες μετά από την συμμετοχή του στην απεργία στις 14 Δεκέμβρη.

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι εργοδότες επικαλούμενοι διάφορα προσχήματα σε αυτή την περίπτωση ότι δεν «υπάρχει δουλειά», συνήθως και μετά από απεργία να απολύουν πρωτοπόρους εργαζόμενους. Αυτό ισχύει και στην περίπτωση του συνάδελφου Κ.Τ. δραστήριο μέλος, με συνδικαλιστική δράση. Καθημερινά διεκδικούσε καλύτερες συνθήκες δουλειάς για τον ίδιο και τους συναδέλφους του, ενημέρωνε τους συνάδελφους για τις εξελίξεις και τα προβλήματα στην εταιρία και στον κλάδο, καλούσε τους συναδέλφους να παλέψουν για να βελτιωθούν οι συνθήκες εργασίας στην εταιρία.

Και η συγκεκριμένη απόλυση είναι αποτέλεσμα της γενικευμένης επίθεσης που έχουν εξαπολύσει κυβέρνηση και εργοδοσία για να περάσει η αντεργατική πολιτική που τσακίζει όσα δικαιώματα έχουν απομείνει.

Αποτελούν εμπόδια στους σχεδιασμούς τους οι πρωτοπόροι εργαζόμενοι, οι συνδικαλιστές που παλεύουν, μπαίνουν μπροστά και θέλουν να ξεμπερδεύουν μαζί τους μια και καλή.

Δεν είναι τυχαίο που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ συζητάει αυτές τις μέρες πολυνομοσχέδιο θα βάζει  εμπόδια στη συνδικαλιστική δράση, θα δυσκολέψει την λήψη απόφασης για απεργία. Θέλουν να μετατρέψουν τους χώρους δουλειάς σε σύγχρονα Νταχάου, που θα βασιλεύει η τρομοκρατία, ο φόβος και η υποταγή.

 

Τώρα είναι η ώρα οι εργαζόμενοι συνολικά αλλά και οι εργαζόμενοι στη συγκεκριμένη επιχείρηση να ξεπεράσουν το φόβο, να οργανωθούν στα σωματεία τους και όλοι μαζί σαν μια γροθιά να βάλουν εμπόδια στην αντεργατική πολιτική εργοδοσίας και κυβέρνησης.

 

ΖΗΤΑΜΕ:

 

  • την επαναπρόσληψη  του συναδέλφου που απολύθηκε άδικα για την συνδικαλιστική του δράση.
  • Καμία απόλυση σε κανένα τμήμα επειδή "δεν υπάρχουν δουλειές"