ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΛΟΓΙΣΤΩΝ (Π.Ο.Λ.)

Κάνιγγος 27, τηλ. (210) 38 10 081 - 38 02 923 - ΦΑΞ 38 01 227, 106 82,  ΑΘΗΝΑ

Web site: pol.org.gr  Email: pol@otenet.gr

Προς τον
 
Πρόεδρο και τα μέλη της Διοίκησης
 του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας

 Γ΄ Σεπτεμβρίου 36
 ΑΘΗΝΑ
 
 Κύριοι,

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λογιστών (Π.Ο.Λ.), οι σύλλογοι μέλη της Π.Ο.Λ. και οι απεργοί Λογιστές και λογίστριες, για άλλη μια φορά εκφράζουν την έντονη διαμαρτυρία τους για το όλο νομοθετικό πλέγμα που αφορά την άσκηση του επαγγέλματος του λογιστή φοροτέχνη.
Ο Νόμος 2515/97 και ΠΔ 340/98, θεσμοθετήθηκαν παρά και ενάντια στην θέληση του οργανωμένου και αντιπροσωπευτικού συνδικαλιστικού κινήματος των λογιστών.
Αρνητικό ρόλο στην προώθηση των αντιλογιστικών ρυθμίσεων έχει παίξει και η πλειοψηφία της Διοίκησης του Ο.Ε.Ε..
Η πλειοψηφία της Διοίκησής σας και σήμερα ακολουθεί την ίδια διασπαστική αντιλογιστική πρακτική και επιδεικτικά αγνοεί τις απόψεις της Π.Ο.Λ.
Το Ο.Ε.Ε. πρέπει να αντιληφθεί ότι οι λογιστές και λογίστριες σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να παραιτηθούν από το δικαίωμά τους να έχουν αυτή την κύρια και αποκλειστική ευθύνη για το πώς θα ασκείται και θα λειτουργεί το επάγγελμά τους.
Η Π.Ο.Λ. για μια ακόμα φορά διατρανώνει την απόφασή της να συνεχίσει τον αγώνα για κατάρ-γηση του 2515/97 και του ΠΔ 340/98.
Σας καλεί να αποσύρετε αμέσως όλες τις τροποποιήσεις που έχετε υποβάλλει στο Υπουργείο Οικονομικών.

 

ΑΜΕΣΑ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  • Την κατάργηση των εξετάσεων για τους πτυχιούχους ΑΕΙ και ΤΕΙ. Χωρίς τους ελιγμούς των πιστοποιήσεων και της αξιολόγησης, που προωθείται από την πλευρά σας

  • Την κατάργηση της συνυπευθυνότητας του λογιστή.

  • Όχι στους αποκλεισμούς, στην άσκηση του επαγγέλματός μας.


Τέλος σας δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι θα συνεχίσουμε το ίδιο αποφασιστικά τον αγώνα μας, μέχρι την επιβολή ρυθμίσεων που θα εξυπηρετούν τα πραγματικά συμφέροντα του λογιστικού κλάδου με βάση την συναδελφική αλληλεγγύη, μακριά και έξω από ενδοεπαγγελματικές διασπάσεις που μόνο τα συμφέροντα της οικονομικής ολιγαρχίας εξυπηρετούν.

Η απεργιακή συγκέντρωση Πλ. Κάνιγγος, ώρα 11 το πρωί
10 Ιούνη 2005