Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Π.Ο.Λ.  ΣΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ Ο.ΜΕ.Δ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΗΣ Σ.Σ.Ε. 2008

Με Ανακοίνωσή του το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λογιστών (Π.Ο.Λ.), έκανε γνωστό στους Λογιστές και τις Λογίστριες και μέσω του Site, την Πρόταση της Μεσολαβήτριας του ΟΜΕΔ κ. Παν. Σαλίμπα, που επιδόθηκε στην Π.Ο.Λ. στις 9.10.2008.
 

Η Πρόταση όπως αναφέραμε στην παραπάνω Ανακοίνωσή μας, προβλέπει τα εξής:
Αυξήσεις 3,5% από 1.1.2008, 3,4% από 1.9.2008. Το Επίδομα Ισολογισμού από 75% να αυξηθεί σε 77%.
Όπως είχαμε αναφέρει και στην Ανακοίνωσή μας στις 26.9.2008, για να υπογραφεί Σύμβαση, πρέπει η Πρόταση του Μεσολαβητή να γίνει αποδεκτή και από τα δύο μέρη, εργατική πλευρά (Π.Ο.Λ.) και εργοδοτικές οργανώσεις.
Εάν απορριφθεί από τη μια πλευρά, τότε δεν υπάρχει πρόοδος και δεν υπογράφεται Σύμβαση.
Για να προχωρήσει η διαδικασία στο επόμενο και τελευταίο στάδιο που είναι η Διαιτησία, πρέπει υποχρεωτικά η Πρόταση να γίνει αποδεκτή από την εργατική πλευρά και να απορριφθεί από την εργοδοτική.
Η Π.Ο.Λ. ήδη σήμερα (13.10.2008) με επιστολή της προς τον ΟΜΕΔ, αφού σημειώνει ότι η Πρόταση δεν ικανοποιεί βασικά μας αιτήματα, αποδέχεται την Πρόταση της Μεσολαβήτριας, ώστε σε περίπτωση απόρριψής της από την εργοδοτική πλευρά, να έχει το δικαίωμα προσφυγής στη Διαιτησία, γιατί μόνο έτσι θα υπάρξει Σύμβαση για το 2008.
Εκτίμηση του Δ.Σ. της Π.Ο.Λ. είναι ότι η εργοδοτική πλευρά δεν θα αποδεχθεί την Πρόταση της Μεσολαβήτριας. Το Δ.Σ. της Π.Ο.Λ., τα Σωματεία - Μέλη και οι συνάδελφοι, θα δώσουμε μαζικά τη μάχη μέχρι το τέλος.
Σύμβαση για το 2008 θα έχουμε. Αμέσως μετά θα ξεκινήσουμε την οργάνωση της διεκδίκησης για τη Σύμβαση του 2009.
Το Διοικητικό Συμβούλιο χαιρετίζει τους χιλιάδες Λογιστές και Λογίστριες για την εμπιστοσύνη τους στην Π.Ο.Λ. και τα Σωματεία - Μέλη της.
Χαιρετίζει ιδιαίτερα τους συναδέλφους που πήραν μέρος στη μεγάλη συγκέντρωση που οργάνωσε η Ε.Ε.Λ.Π. την Πέμπτη 9.10.2008,
για το αγωνιστικό πνεύμα που επικράτησε απΆ όλους, μακριά και έξω από λογικές ηττοπάθειας και συμβιβασμών. Στη συγκέντρωση αυτή καταγγέλθηκε η εργοδοτική προκλητικότητα, η οποία θα πάρει την απάντησή της στην παραπέρα πορεία διεκδίκησης της Σύμβασής μας, αλλά και στην ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ στις 21 Οκτώβρη 2008, με βάση το αγωνιστικό πλαίσιο διεκδίκησης που προβάλλει η Π.Ο.Λ. και το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα.

 

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ


 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                    Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΑΡΕΛΑΣ                         ΝΙΚΟΣ ΖΑΜΠΟΥΛΑΚΗΣ