ΕΝΩΣΗ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΝΟΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ (Ε.Λ.Ν.Λ.)

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ, ΤΡΙΤΗ 21 ΟΚΤΩΒΡΗ 2008

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ Π.Α.ΜΕ,

10.30 π.μ. στην Κ. Πλατεία Λάρισας.

 

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ – ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΕΣ,

ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ

Το κεφάλαιο και οι κυβερνήσεις του εντείνουν την επίθεση στις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, προκειμένου να τις αντικαταστήσει με ατομικές για να αυξήσει ακόμα περισσότερο τα κέρδη του. Η πρόκληση των εκπροσώπων του κεφαλαίου είναι προφανής και η όποια αγανάκτηση για τις αξιώσεις τους εύλογη. Τα θέλουν όλα.
Συνεχίζουμε τον αγώνα, με μεγαλύτερη προσφορά, με στόχο:

1. Να δυναμώσει η ταξική πάλη, να γίνουν μαζικές εγγραφές, ιδιαίτερα νέων εργαζόμενων, να βελτιωθεί η λειτουργία και δράση του Σωματείου μας.
2. Να συγκροτηθούν σωματειακές επιτροπές, επιτροπές αγώνα στους τόπους δουλειάς.
3. Να αποδυναμωθούν οι δυνάμεις του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού προς όφελος των εργαζομένων, προς όφελος του ταξικού κινήματος.

Η Ένωσή μας και η Ομοσπονδία μας, έχουν πάρει απόφαση για συμμετοχή στην ΑΠΕΡΓΙΑ στις 21 Οκτώβρη 2008, προκειμένου να απαιτήσουμε μαζί με άλλους κλάδους την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας.
Τα κέρδη της πλουτοκρατίας αυξάνονται με υψηλούς ρυθμούς. Οι εισηγμένες στο χρηματιστήριο επιχειρήσεις συγκέντρωσαν 11,3 δις. ευρώ κέρδη το 2007, σημειώνοντας ποσοστό αύξησης 40% σε σχέση με το 2006. Το 2007 αυξήθηκαν τα κέρδη των Βιομηχάνων κατά 14,1%, των Τραπεζών κατά 34% και των κατασκευαστικών εταιρειών κατά 64%. Παραμένει και οξύνεται το πρόβλημα της ανεργίας.
Χτυπιέται σχεδιασμένα ο σταθερός χρόνος εργασίας και προωθείται η διευθέτηση του εργάσιμου χρόνου. Επεκτείνεται η ενοικίαση εργαζομένων, η υπονόμευση των Συλλογικών Συμβάσεων, η επιβολή ατομικών συμβάσεων με άθλιους όρους. Χιλιάδες νέοι οδηγούνται στα προγράμματα της ψευτοκατάρτισης, στα STAGE των πολύ χαμηλών αποδοχών και της ανασφάλιστης εργασίας.
Η κυβέρνηση της Ν.Δ. συνεχίζει την πολιτική του ΠΑΣΟΚ, εφαρμόζει τις συμφωνημένες κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ανατροπή των κοινωνικών - ασφαλιστικών δικαιωμάτων.
Ο νόμος Πετραλιά, που συμπληρώνει τους αντιασφαλιστικούς νόμους Σιούφα και Ρέππα, κινείται στην κατεύθυνση της αύξησης του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης, της μείωσης των συντάξεων, της συνολικής χειροτέρευσης των προϋποθέσεων συνταξιοδότησης, της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.
Η κυβέρνηση της Ν.Δ., συνεχίζοντας τις απόπειρες που έκανε το ΠΑΣΟΚ τα προηγούμενα χρόνια, προωθεί την κατάργηση, τον μαζικό αποχαρακτηρισμό των Βαρέων Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων (ΒΑΕ), αφού σύμφωνα με το πόρισμα της επιτροπής που έχει συστήσει, πετιούνται έξω από τη λίστα των ΒΑΕ 300.000 εργαζόμενοι από τις 700.000.
Η άθλια κατάσταση που επικρατεί στην Υγεία και την Πρόνοια είναι μεγάλος βραχνάς για τις εργατικές λαϊκές οικογένειες, που χρυσοπληρώνουν συνεχώς και πιο υποβαθμισμένες υπηρεσίες. Η λειτουργία των νοσοκομείων και γενικότερα των μονάδων υγείας - πρόνοιας με ιδιωτικά κριτήρια, οι τεράστιες ελλείψεις σε ιατρικό - νοσηλευτικό προσωπικό, οι ελλείψεις σε σύγχρονο, τεχνολογικό εξοπλισμό, είναι αποτελέσματα της πολιτικής της ΕΕ και των κυβερνήσεων. Η κυβέρνηση προωθεί νέες αντιδραστικές αλλαγές στην πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ) με την εφαρμογή της λεγόμενης «ηλεκτρονικής κάρτας» και των «πρωτοκόλλων» ιατρικών πράξεων με σκοπό την πάρα πέρα εμπορευματοποίηση, τη μεταφορά ακόμα περισσότερων βαρών στις εργατικές - λαϊκές οικογένειες.
Ο αντιδραστικός νόμος πλαίσιο που ενισχύει την επιχειρηματική δραστηριότητα στα Πανεπιστήμια, η λειτουργία των Κ.Ε.Σ., των κάθε λογής παραρτημάτων των ξένων κολλεγίων και ιδιωτικών πανεπιστημίων συμβαδίζουν με την κατηγοριοποίηση των σχολείων και την υποταγή τους στις επιχειρήσεις.
Η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, του ΟΤΕ, του ΟΣΕ και άλλων δημόσιων επιχειρήσεων, είναι αλλαγές που ικανοποιούν τις ανάγκες του καπιταλισμού, των μονοπωλίων, οδηγούν στο χαράτσωμα των λαϊκών οικογενειών με την αύξηση των τιμολογίων και την ανατροπή των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Η πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων και της ολοένα και μεγαλύτερης παράδοσης των κοινωνικών υπηρεσιών στους ιδιώτες (με διαμεσολαβητή και την Τοπική Αυτοδιοίκηση), αποτελούν σοβαρό παράγοντα συρρίκνωσης του λαϊκού εισοδήματος.
Τα οικονομικά και άλλα σκάνδαλα που σημειώνονται όλα τα χρόνια της δικομματικής διακυβέρνησης, είναι αποτέλεσμα της διαπλοκής ανάμεσα στην πολιτική εξουσία και τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα, εκφράζουν τη σήψη, τον παρασιτισμό του εκμεταλλευτικού καπιταλιστικού συστήματος.
Η καταστολή και ο αυταρχισμός, η κρατική και εργοδοτική τρομοκρατία είναι η άλλη όψη της αντιλαϊκής πολιτικής.
Ο νέος φορολογικός νόμος προβλέπει μεγαλύτερη μείωση του συντελεστή φορολογίας κερδών των μεγάλων επιχειρήσεων, ο οποίος σταδιακά θα φτάσει στο 20% ! Πρόκειται για μια νέα αντιλαϊκή φοροεπιδρομή κατά των μισθωτών, κατά των αυτοαπασχολούμενων, Επαγγελματοβιοτεχνών και Εμπόρων.
Η φθορά του δικομματισμού είναι ολοφάνερη. Χιλιάδες εργαζόμενοι προβληματίζονται, καταδικάζουν την αντιλαϊκή πολιτική. Αναζητούν λύσεις.
Η πλουτοκρατία, οι διαχειριστές του συστήματος, επιμένουν σε νέα σενάρια αναμόρφωσης του πολιτικού σκηνικού, διαμορφώνοντας το έδαφος για κεντροαριστερά και κεντροδεξιά σχήματα συνεργασίας, με σκοπό να αποφύγουν μια μαζική, ουσιαστική ριζοσπαστική διαφοροποίηση λαϊκών δυνάμεων.
Οι πλειοψηφίες ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ, ο κυβερνητικός - εργοδοτικός συνδικαλισμός, είναι συνένοχοι, γιατί καλλιεργούν στην εργατική τάξη τη λογική της συναίνεσης, της συνεργασίας με το κεφάλαιο και τα κόμματά του. Συμβάλλουν στην καθήλωση των μισθών και των συντάξεων, στο πέρασμα των αντεργατικών μέτρων.
Στην πράξη αποδεικνύεται καθημερινά ότι η Ομοσπονδία μας, το σωματείο μας, το ΤΑΞΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ, το ΠΑΜΕ, αποτελούν ισχυρή δύναμη αντίστασης, υπεράσπισης, διεύρυνσης των εργατικών - λαϊκών δικαιωμάτων που δίνει καθημερινά τη μάχη.
Το επόμενο διάστημα θα είναι πολύ «καυτό», η προσοχή συγκεντρώνεται:

• Στη μάχη για να μην περάσει η κατάργηση των Βαρέων - Ανθυγιεινών και τα άλλα αντιασφαλιστικά μέτρα της κυβέρνησης. Για την προστασία της ζωής και της ασφάλειας των εργαζομένων. Για τα εργασιακά - ασφαλιστικά δικαιώματα, για το σταθερό χρόνο εργασίας, κατά των ελαστικών μορφών απασχόλησης.
Στις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, στην αύξηση των μισθών και των συντάξεων, στον αγώνα κατά της ακρίβειας.
Στην πάλη για το δικαίωμα στη δουλειά, κατά των απολύσεων.
• Για την παιδεία, την υγεία, την πρόνοια. Κατά των ιδιωτικοποιήσεων.
• Ξεκαθαρίζουμε ότι η αναμέτρηση με τις δυνάμεις του κεφαλαίου δεν περιορίζεται στη διεκδίκηση καλύτερων όρων πώληση της εργατικής δύναμης, αλλά στοχεύει την οικοδόμηση μιας κοινωνίας που τα μέσα παραγωγής θα είναι κοινωνική ιδιοκτησία και το κριτήριο της ανάπτυξης δεν θα είναι το κέρδος, αλλά η ικανοποίηση των εργατικών - λαϊκών αναγκών.