Photobucket Μαζικό παρόν στην συγκέντρωση (ΤΕΤΑΡΤΗ 25/11/09 -Κεντρική Πλατεία 6:30μμ) για την αποτροπή και νέων αντιλαϊκών φορολογικών και ασφαλιστικών ρυθμίσεων.

Συνάδελφοι – σες.
Η επιδρομή στα εισοδήματα των οικογενειών των εργαζομένων, των συνταξιούχων των αυτοαπασχολούμενων, συνεχίζεται και με την νέα κυβέρνηση.

Η πιθανότητα νέας αύξησης του συντελεστή του ΦΠΑ, κατάργησης του χαμηλού συντελεστή ΦΠΑ 4% που ισχύει για τα βιβλία, τις εφημερίδες, τα περιοδικά και τα θέατρα, κατάργησης των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ, που εφαρμόζονται σε νησιά του Αιγαίου, την αύξηση της φορολογικής επιβάρυνσης σε είδη και υπηρεσίες πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, όπως έτοιμα τρόφιμα που πωλούνται σε πακέτα, μη οινοπνευματώδη ποτά, εστιατόρια, κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος (λογαριασμοί ΔΕΗ) και φυσικού αερίου, με τη μετάταξή τους στο συντελεστή ΦΠΑ 19% από 9%, οι νέες φοροαπαλλαγές προς το μεγάλο κεφάλαιο με πρόσχημα τις νέες επενδύσεις, οι εξαγγελίες για τις νέες αντεργατικές ρυθμίσεις στο ασφαλιστικό με αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, με απαλλαγές και επιδοτήσεις στις εισφορές των εργοδοτών με πρόσχημα την μείωση της ανεργίας των νέων, την αύξηση στα τέλη κυκλοφορίας και στα διόδια και την αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης για τα ποτά και τα τσιγάρα, θα επιβαρύνουν ακόμη περισσότερο τους ήδη πενιχρούς οικογενειακούς προϋπολογισμούς των οικογενειών της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού και ταυτόχρονα θα επιδεινώσουν τις συνθήκες διαβίωσης των.
Σύμφωνα με δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών του Υπουργείου Οικονομίας:
Οι άμεσοι φόροι θα αυξηθούν κατά 8,8% και θα ανέλθουν στα 23.725 εκατ. ευρώ, καθώς:
Ο φόρος εισοδήματος θα αυξηθεί κατά 3,5%, φθάνοντας στα 17.375 εκατ. ευρώ, λόγω της κατάργησης σημαντικών φοροαπαλλαγών με την ένταξη όλων των εισοδημάτων σε ενιαία φορολογική κλίμακα:

• ο φόρος φυσικών προσώπων θα είναι αυξημένος κατά 4,4% και θα ανέλθει σε 11.400 εκατ. Ευρώ
• ο φόρος νομικών προσώπων θα μειωθεί κατά 7,2%,
• ο φόρος επί των ειδικών κατηγοριών θα αυξηθεί κατά 18,4%.
• τα έσοδα από τους φόρους στην περιουσία θα αυξηθούν κατά 76,5% (865 εκατ. ευρώ), λόγω της φορολόγησης της μεγάλης ακίνητης περιουσίας και της αναμόρφωσης της φορολογίας κληρονομιών, δωρεών και γονικών παροχών

Οι έμμεσοι φόροι θα αυξηθούν κατά 5,7% και θα διαμορφωθούν στα 30.420 εκατ. ευρώ, αφού:

• τα έσοδα από το ΦΠΑ θα αυξηθούν κατά 5,3% (17.315 εκατ. ευρώ) ενώ:

  • ο ΦΠΑ πετρελαιοειδών θα αυξηθεί 4,8%

  • ο ΦΠΑ καπνού 10,2%

τα έσοδα από τους φόρους κατανάλωσης αναμένεται να αυξηθούν κατά 8% και να διαμορφωθούν στα 10.986 εκατ. ευρώ, ενώ οι μεγαλύτερες αυξήσεις καταγράφονται:

• στα τέλη ταξινόμησης αυτοκινήτων που αυξάνονται κατά 20,7% (508 εκατ. ευρώ)
• στους λοιπούς ΕΦΚ (καπνού κλπ) κατά 9,4% (3.210 εκατ. ευρώ)
• στα τέλη κυκλοφορίας οχημάτων κατά 47,8% (643 εκατ. ευρώ)

• τα έσοδα από τους λοιπούς έμμεσους φόρους προβλέπεται να αυξηθούν κατά 7,7%.

Εκτός όμως από την περαιτέρω αφαίμαξη που θα συντελεστεί στα εισοδήματα με την φορολογική και ασφαλιστική μεταρρύθμιση που συνεχίζεται, παράλληλα συνεχίζονται οι μεταρρυθμίσεις σε όλο το φάσμα της κοινωνικής ζωής της Ελληνικής κοινωνίας, όπως στην παιδεία, την Υγεία, τις εργασιακές σχέσεις.
Συνεχίζονται και εμπλουτίζονται οι νέοι επαγγελματικοί και μορφωτικοί φραγμοί κυρίως στην νεολαία, στερώντας την από κάθε δικαίωμα μόρφωσης, εργασιακών δικαιωμάτων και ασφάλισης. Επέκταση αυτής της κατάστασης είναι η υλοποίηση από φορείς, «μηχανισμούς προώθησης αυτής της υποβάθμισης των πτυχιούχων», της λεγόμενης δια βίου κατάρτισης που στην ουσία ακυρώνει τα πτυχία των ΑΕΙ και ΤΕΙ στην πράξη και επιβάλουν μόνιμα ετήσια επιπλέον χαράτσια για το δικαίωμα στην δουλειά.
Συνέπεια αυτής της πολιτικής είναι και ο αποκλεισμός των νέων πτυχιούχων από διαγωνισμούς στο δημόσιο αφού πλέον το πτυχίο δεν αποτελεί προσόν, αλλά οι άδειες επαγγέλματος που απαιτούνται πολλά χρόνια για την απόκτηση τους.
Η πολιτική αυτή που εδώ και χρόνια με συνέπεια υλοποιούν οι κυβερνήσεις που εναλλάσσονται στην εξουσία μας οδήγησε στην σημερινή κρίση. 
Όμως οι κυβερνώντες δεν μπορούν να διδαχθούν τίποτα από αυτή την κρίση γιατί είναι εγκλωβισμένοι στην εξυπηρέτηση των δικών τους συμφερόντων που συμβαδίζουν με τις αξιώσεις του μεγάλου κεφαλαίου. 


Προβλέψαμε αυτή την κρίση και είχαμε προειδοποιήσει για τα προβλήματα που δημιουργούσε στην οικονομική και κοινωνική ζωή του τόπου αυτή η πολιτική. Προειδοποιούμε και πάλι ότι η επόμενη κρίση θα έρθει πριν ακόμα βγούμε από αυτή την κρίση και θα είναι οδυνηρή και πιο βίαιη.
 

HTML clipboard

Οι ηγεσίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ θα πρέπει να απεγκλωβιστούν από την εξυπηρέτηση του δικομματικού σκηνικού εάν θέλουν να προσφέρουν υπηρεσίες για το λαό και τον τόπο.

Οι εργαζόμενοι πρέπει να αναδείξουν νέες ηγεσίες στην ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ που θα απεγκλωβίσουν τα κορυφαία συνδικαλιστικά όργανα της χώρας από την εξυπηρέτηση της σκηνής του δικομματισμού και θα υπηρετήσουν τα πραγματικά συμφέροντα των εργαζομένων.
Μέχρι τότε, τα συνδικάτα, τα σωματεία θα πρέπει να συντονίζουν τον αγώνα τους και να δυναμώνουν την συσπείρωση στην βάση της εξυπηρέτησης των συμφερόντων των εργαζομένων.


Οι εργαζόμενοι να δυναμώσουν και να μαζικοποιήσουν με την συμμετοχή τους το πανεργατικό αγωνιστικό μέτωπο των συνδικάτων, εργατικών κέντρων και σωματείων, για να μπορέσουν να αντισταθούν στην επίθεση που δέχονται στα εργασιακά, επαγγελματικά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Συνάδελφοι – σες.
Στην βάση αυτή σας καλούμε να δώσετε παρόν στην συγκέντρωση που θα γίνει στην Κεντρική πλατεία την ΤΕΤΑΡΤΗ 25/11/09 στις 6:30μμ και συμμετέχουν το Εργατικό Κέντρο η Ε.Λ.Ν.Λ και η συντριπτική πλειοψηφία των συνδικάτων και σωματείων του νομού.


Διεκδικούμε:

Συλλογική Σύμβαση με βάση τις προτάσεις της Π.Ο.Λ..
• Αμοιβές που να πληρούν τις βασικές μας ανάγκες και οι οποίες δεν πρέπει να είναι μικρότερες από 1.500 ¤ για το Λογιστή & 1.400 ¤ για το Βοηθό . Πλήρη & σταθερή εργασία για όλους
• Επίδομα ανεργίας στο 80% του κατώτερου μισθού
• Σταθερό ημερήσιο εργάσιμο χρόνο, 7ωρο - 5ήμερο - 35ωρο
• Αφορολόγητο όριο για την οικογένεια 30.000 ευρώ
• Αποκλειστικά Δημόσιο Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης (υγεία, συνταξιοδότηση, πρόνοια)
• Κατώτερη σύνταξη 1.120 ευρώ. Συνταξιοδοτικό δικαίωμα με 4.050 μέρες εργασίας και στα 30 χρόνια ασφάλισης ανεξαρτήτως ηλικίας
• Προστασία της μητρότητας, ειδικά μέτρα πρόληψης και προστασίας της υγείας του γυναικείου πληθυσμού

Την κατάργηση του ν. 2515/97, του Π.Δ. 340/98 και του άρθρου 17 του ν. 3470/2006.

• ΟΧΙ στην υποχρεωτική παρακολούθηση σεμιναρίων. Καμιά αξιολόγηση.
• ΟΧΙ στην αποσύνδεση του πτυχίου από το επάγγελμα. Να δίνονται ¶δειες σε όλους όσους συμπληρώνουν την προϋπηρεσία, χωρίς καμιά άλλη προϋπόθεση.
• Συμμετοχή στους διαγωνισμούς του δημοσίου των νέων πτυχιούχων με βάση το πτυχίο.
• Υπερασπίζουμε την αξία των πτυχίων μας και απαιτούμε ένα αναβαθμισμένο δωρεάν σύστημα παιδείας, που θα παρέχει σύγχρονη και ολοκληρωμένη μόρφωση και όχι απλά κάποιες ειδικευμένες γνώσεις. Δεν ανεχόμαστε να είμαστε οι μόνιμοι χρηματοδότες λειτουργίας του Ο.Ε.Ε. με τα «χαρατσώματα» της έκδοσης και της ανανέωσης των Αδειών.
• ΟΧΙ περιορισμούς & εμπόδια στην εξέλιξη όσων ασκούν το λογιστικό επάγγελμα.
• ΟΧΙ στις κατηγοριοποιήσεις, στην υποδαύλιση και δημιουργία ενδοεπαγγελματικών αντιθέσεων.
• Κατάργηση των ποινών και κυρώσεων σε βάρος του Λογιστή. Κατάργηση της συνυπευθυνότητας.

Το Δ.Σ.